Dennis Wilman
Dennis Wilman Video 3 aug 2019

Afscheid van de Alpine A110 met onze lezers

De Alpine A110 heeft een afscheidsreceptie gekregen met zes lezers als genodigden. Ze mochten allemaal een uurtje sturen in de lichtgewicht.

De Alpine A110 was onderdeel van het Autovisielezersonderzoek. Althans, hij hing als sappig lokaas boven het onderzoek. Deelnemers maakten namelijk kans op een uur sturen in de Franse retromobiel. En of het door de Alpine komt of niet, maar uiteindelijk namen ruim 2500 lezers de moeite om de vragenlijst in te vullen. Waarvoor onze grote dank. Daaruit werden zes gelukkigen geselecteerd die de Alpine aan een vragenuurtje mochten onderwerpen. Met stuur, pedalen en schakelflippers als instrumenten om de A110 te ontleden. Duidelijker: ze mochten een uur rijden onder begeleiding op een gevarieerde route in het midden van het land.

Overtuigd

Na de laatste Autovisie Supertest was de redactie al overtuigd van zijn kwaliteiten als junior-supercar. Hij werd niet voor niets tot ‘Beste stuurmansauto van 2018’ uitgeroepen. Maar na zes uurtjes over een aantal uitdagende polderwegen heeft de Alpine zijn fanbase verder uitgebouwd. Hij etaleerde feilloos dat een sportauto niet perse vlijmscherpe reflexen of honderden pk’s nodig heeft, evenmin angstaanjagende bochtsnelheden hoeft te halen. Beleving en toegankelijkheid van het potentieel zijn misschien nog wel belangrijker.

Vriendelijk weggedrag

Onze conclusie is inmiddels genoegzaam bekend: comfortabel, snel, toegankelijke prestaties, praktijkzuinigheid, een bespeelbaar én vriendelijk weggedrag, praktische bruikbaarheid en een fraai interieur. Mindere zaken zijn het matige multimediasysteem, het ontbreken van een sperdifferentieel, het voor sommigen te softe onderstel en op deze versie de afwezigheid van parkeersensoren in de achterbumper. De meeste minpunten zijn overigens verholpen in de A110S die later dit jaar op de markt komt. Onder de streep is deze Alpine zonder meer een geslaagde remake van het origineel. Er was dan ook geen redactielid te vinden die géén weekend in de A110 wilde rijden. Maar wat vinden onze lezers?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.