Autovisie
Autovisie Video 3 aug 2021

11 punten die je (niet) moet weten over de Volvo C40 – Sjoerds Weetjes 249

Dit najaar verrijkt Volvo zijn modellengamma met de C40. Het is Volvo’s allereerste SUV Coupé. De auto heeft meer primeurs voor het merk aan boord en biedt tal van interessante wetenswaardigheden. Dit zijn de grappigste, belangrijkste details die je niet hoeft te weten, maar waar je wel nieuwsgierig naar bent.

Met de C40 breidt Volvo het leveringsprogramma in het C-segment uit. De autobouwer bracht ter vervanging van de V40, zoals die van 2012 tot en met 2019 werd geleverd, al in 2017 de XC40 uit. Nu wordt daar de C40 naast gezet. Zoals de letter C in de naamgeving volgens de Volvo-termen al aangeeft, is het een coupé. Eentje met vijf deuren om precies te zijn en eentje die hoger op de wielen staat dan gebruikelijk. Met de C40 is de 40-familie compleet. Meer dan twee telgen plannen de Zweden niet.

Volvo embleem

De nieuweling verschijnt in een ander programma dan de XC40. De C40 komt er alleen als elektrisch aangedreven model. Hoe dat precies zit, vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij vertelt tevens wat er uniek is aan de C40 en verklaart waarom de naam nu al historisch is. Ook legt hij zijn vergrootglas op het aangepaste Volvo-merkwapen, waarbij je te horen krijgt wat Volvo moet doen wanneer de fabrikant modificaties aan het beeldwapen wil doorvoeren.

Afspeellijst Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een videorubriek van Autovisie.nl, te volgen via Youtube.com/autovisie en Autovisie.nl. Bekijk de afspeellijst hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.