Noah Korevaar
Noah Korevaar Uit het archief 29 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Zeldzame klassiekers: op pad met 9 unieke auto’s in Nederland

Foto’s van zeldzame oldtimers en andere autoklassiekers: we kunnen er uren naar kijken. Met de rubriek Uw Garage gaan we al jaren nop bezoek bij Nederlanders met een unieke auto. Of het nou letterlijk een tank is of een voormalige raceauto.

Uw Garage: unieke auto’s

Het resultaat? Schitterende verhalen, tientallen foto’s per auto en een video waarin je kennis maakt met de altijd trotse eigenaren. Echt een aanrader dus. Elke dinsdag en donderdag vind je de nieuwste Uw Garage op Autovisie.nl. We doken in het archief en kozen acht bijzondere verhalen uit die je niet mag missen.

Volkswagen Schwimmwagen

We trappen af met een legervoertuig dat goed laat zien wat voor rariteitenkabinet Uw Garage soms is. Roy heeft een Volkswagen Schwimmwagen, een amfibievoertuig. Hij vertelt vol enthousiasme over de avonturen die hij al met dit museumstuk heeft beleefd. Zelfs de Lamborghini Gallardo  moet het tegen zijn Schwimmwagen afleggen. Lees hier het artikel voor het complete verhaal, foto’s en een video.

Dodge Charger 318 special R/T

Popke heeft altijd een garage vol auto’s. Zijn collectie is steeds aan verandering onderhevig, maar een van zijn favorieten blijft de Dodge Charger. Hij ging op onderzoek uit in België en trof een exemplaar in de iconische Dukes of Hazzard-uitvoering aan. Lees hier meer over deze bijzondere auto.

Buick Special met Fokker caravan

Dirk spotte voordat de autohandel op het internet van start ging een Buick Special in een foldertje bij de lokale sigarettenboer. De Amerikaanse auto uit 1958 was in een beroerde staat. Dirk besloot de auto thuis op te knappen en hing er een Fokker-caravan uit 1970 aan. Ja, van de vliegtuigbouwer. Wat een verhaal.

DeLorean DMC-12

Sjoerd kreeg als tiener al de kans om in een DeLorean te rijden. Hij was meteen verkocht en nam zich voor er zelf ooit ook een te kopen. Jaren later trok hij naar de kop van Noord-Holland, waar DeLorean Europe gevestigd was. Zoals voor zoveel iconische klassiekers geldt: toen begon zijn verhaal pas echt.

Studebaker Power Hawk

Fokko had al decennialang een Studebaker Power Hawk uit 1956, een prachtige auto. Aan Autovisie vertelt hij over de bijzondere ontdekking die hij pas recentelijk heeft gedaan: het bleek namelijk dat zijn auto gebruikt is voor een iconische rally. Check zijn complete verhaal.

Mini Oprijwagen

Jeroen heeft een auto die niet te koop is. Hij bouwde namelijk zijn eigen Mini oprijwagen, op basis van de bekende oer-Mini. Geheel toepasselijk gebruikt hij het bijzondere voertuig om andere Mini’s te vervoeren en te restaureren. Wat een verhaal.

Dax Cobra V12 met BMW-motor

Over zelf je auto bouwen gesproken: Cor ging kijken bij een open dag van Dax Benelux en besloot vervolgens zijn twee passies te combineren. Hij vertelt aan Autovisie over de Dax Cobra die hij zelf middels een bouwpakket in elkaar heeft gezet, inclusief een BMW V12-motor.

Deutsch-Bonnet DB Sport 2L

Jan lag in 2009 in het ziekenhuis met hartproblemen. Een echte eye-opener: kort na zijn herstel had hij al snel dertien klassiekers in zijn garage staan. Sterker nog, hij kocht deze unieke Deutsch-Bonnet en besloot mee te doen aan de Mille Miglia. Een echt avontuur, met schitterende foto’s.

DeSoto Custom Convertible

Sommige Autovisie-lezers gaan wel heel ver voor hun grote passie. Jan vloog naar Detroit om deze DeSoto te bekijken. Toen zijn bolide eenmaal in Nederland stond, besloot hij ook nog eens een garage in zijn tuin te bouwen die duurder was dan de auto zelf. Maar goed, dan heb heb je ook wat: Jan kan vanuit zijn luie stoel naar zijn klassieker kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.