Autovisie
Autovisie Reportage 18 jun 2021

Met een Peugeot 203A meedoen aan de Mille Miglia – Verslag 1/3

De magische Mille Miglia is weer van start en heeft veel Nederlandse deelnemers. In peperdure klassiekers maar ook meer bescheiden auto’s. De Peugeot 203 met Buby den Heeten achter het stuur en Joost Bindels als navigator is daar een mooi voorbeeld van. Annabel den Heeten doet verslag van hun avontuur. Hier het eerste verslag van het team tijdens het legendarische evenement!  In deel 1 van deze driedelige serie, de voorbereiding.

Tekst en fotografie: Annabel den Heeten

Bucket-list

Op de eerste dag vraag je je af waar je in terechtgekomen bent. Wat op het eerste gezicht lijkt op een autofeestje voor rijke mensen op leeftijd die met te mooie auto’s hun bucket-list proberen af te werken, is in werkelijkheid veel meer dan dat. Natuurlijk, het is op zich een best duur evenement, wat het kost zo’n 12.000 euro om je in te schrijven. En het meerendeel van de auto’s heeft een waarde van tonnen, tot zelfs enkele miljoenen. Dit brengt een behoorlijke groep welvarende, succesvolle mensen bij elkaar. Maar ze stralen allemaal echte passie en ongekunsteld plezier uit.

 

Zeven jaar voorbereiding

Er zijn verschillende manieren waarop je tot het startveld kunt doordringen. Door bijvoorbeeld voor een miljoentje of wat een eligible ofwel geschikte auto te kopen, die al een startticket heeft. Mijn vader heeft een andere weg ingeslagen en er een sport van gemaakt om toegang tot de “Mille” te bewerkstelligen zónder miljoenen uit te geven. Al zeven jaar is hij ermee bezig. Natuurlijk heb je een auto nodig die ooit heeft meegereden in het originele startveld tussen 1927 en 1957, en nog steeds in originele staat verkeert. Op de laatste dag van 2020 ging de vlag uit, want toen kocht hij een Peugeot 203A uit 1951 in maagdelijke conditie, waarna de FIA keuring groen licht gaf voor de technische kant van de deelname.

Startbewijs

Maar toen moest er nog een startbewijs komen. Mede door de wisselvalligheid die de coronapandemie met zich meebracht, heeft hij op het juiste moment contact gezocht met de organisatie. De keuze voor de ‘eenvoudigere Peugeot’ hielp daarbij ook. Er bleek ruimte in het startveld voor een auto van die klasse. Met een flinke dosis vasthoudendheid werd het startticket een feit!

Met zijn bevriende collega en autogek Joost Bindels was snel een team gevormd. Er werd daarna aansluiting gezocht met Team Houtkamp, dat een groot deel van de Nederlandse deelnemers onder meer technisch ondersteunt. Die combinatie is bijzonder prettig.

Strenge keuring

Stirling Moss

Nu ik hier rondloop tussen al die auto’s en praat met deelnemers uit diverse landen, begin ik het te snappen. Het Mille Miglia-virus is een goedaardig virus, iedereen legt zijn sportieve lat daar waar-ie voor hem of haar past. Het is een mooie mix van fanatieke wedstrijdrijders en genietende toerrijders. Maar allemaal met die vonk in de ogen, passie voor auto’s en het rallyspelletje in de traditie van de kanonnen van weleer, mannen als Stirling Moss.

Mille Miglia Peugeot 203AWil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Peugeot 203A, lees dan de komende dagen de volgende verslagen over de Mille Miglia op onze website!

Verslaggever Annabel den Heeten groeide op als dochter van petrolhead Buby den Heeten. Daardoor bezocht ze de afgelopen jaren al verschillende auto-evenementen en kijkt ze niet héél snel op van bijzondere en exclusieve auto’s. Toch weet de Mille Miglia, die inmiddels van start is gegaan, haar enorm te verrassen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met een Peugeot 203A meedoen aan de Mille Miglia – Verslag 1/3
Sluiten