Autovisie
Autovisie Reizen 10 feb 2017
Leestijd: 3 minuten

Autoroutes in het Verenigd Koninkrijk

Het is even wennen, dat links rijden, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je in het Verenigd Koninkrijk je hart ophalen aan een bijna oneindige hoeveelheid wegen die allemaal weer hun eigen karakter hebben. Welke route je hier ook kiest, je kunt hier nog echt genieten van het autorijden.

Rijden in het land van Morgans en Rolls Royces

Het Verenigd Koninkrijk kent een rijke historie. Niet alleen op cultureel gebied, maar ook op het gebied van auto’s. Denk maar even aan bekende, roemrijke merken als Jaguar, Rolls Royce, TVR, Morgan, MG, Rover en niet te vergeten Land Rover. Die traditie wordt in ere gehouden. Men is er trots op om met een oude, klassieke of zelfs antieke auto rond te rijden, zodat je onderweg soms je ogen uit zult kijken naar die prachtige auto’s van weleer.
Autorijden in het Verenigd Koninkrijk is redelijk relaxed. Met name op het platteland is men nog graag een heer in het verkeer. Autorijden kan in het Verenigd Koninkrijk nog een waar genot zijn.

Natuur en cultuur

Het Verenigd Koninkrijk is een heerlijk land om te verkennen. Toeren over de slingerende landwegen, door het sfeervolle platteland met de vele pittoreske dorpjes en stadjes met altijd weer zo’n gezellige pub. Ook de vele mooie natuurgebieden zullen je bekoren.
Het landschap in het Verenigd Koninkrijk kent een grote variatie. In het zuiden en midden is het vooral glooiend en heuvelachtig, terwijl Wales en Schotland voor een deel echt bergachtig zijn. Dat geldt ook voor het Lake District, waar zelfs enkele wegen met een stijgingspercentage van maar liefst 33% zijn.
Ook qua cultuur zal het Verenigd Koninkrijk je niet teleurstellen. De rijke historie wordt ook goed bewaard. Niet alleen in bekende steden als Londen, York en Edinburgh maar ook in de kleinere plaatsen is men trots op het behouden van alles wat met de geschiedenis en tradities te maken heeft.

 

Genieten van het afwisselende zuiden van Engeland

Zuid-Engeland is een van de leukste gebieden om met de auto rond te toeren. Het ligt dicht bij Nederland en is daardoor ook prima geschikt voor een wat kortere autoroute. Dat geldt ook voor de route die wij in Zuid-Engeland hebben uitgezet. Je kunt hier genieten van een afwisselend landschap met heerlijke glooiende heuvels en een kust met hoge krijtrotsen en kliffen. De wegen in Zuid-Engeland zijn van een prima kwaliteit. De route van deze Stuurmanswegenreis voert ons niet alleen door de fraaie natuur; de combinatie van de natuur en de gezelligheid van de aantrekkelijke dorpen en kustplaatsen maken Zuid-Engeland een heerlijke bestemming voor een Stuurmanswegenreis.

Toeren door het ongerepte Schotland

Wie aan Schotland denkt, denkt aan de Highlands. Maar Schotland is zo veelzijdig, dat we het te kort doen als we het alleen over de Highlands zouden hebben. Het binnenland is een prachtige combinatie van heidevelden, heuvels, rivieren, meren en ook echte bergen, terwijl de kusten in het noorden en westen woest en rotsachtig zijn. Het westen is echt ongerept en heeft een enorme hoeveelheid deels onbewoonde, rotsachtige eilanden. Je rijdt hier over wegen die vaak smal zijn. Soms zijn ze kilometerslang enkelbaans waarbij je altijd goed op eventuele tegenliggers én op overstekende schaapkuddes moet letten. De Schotse wegen bieden je meer dan genoeg gelegenheid om jouw stuurmanskunsten te etaleren. Dit maakt Schotland tot een prachtige bestemming voor een Stuurmanswegenreis waar de wat meer veeleisende rijders volop van zullen genieten.

Heb je ook zin om de uitdaging aan te gaan en een van deze geweldige autoroutes door het Verenigd Koninkrijk te rijden? Ga je voor de korte weekendtrip naar Zuid-Engeland of kies je voor het grote avontuur in Schotland? Lees voor meer informatie de pagina’s over de autoreizen in Zuid-Engeland en Schotland en meld je snel aan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.