Autovisie
Autovisie Reizen 16 jan 2017

Autoroute door Nieuw-Zeeland

Niet bepaald om de hoek, maar absoluut de moeite waard. Nieuw-Zeeland wordt weleens het land met het meest veelzijdige landschap ter wereld genoemd. Een land waar je prachtige stranden, ruige rotskusten, een lieflijk binnenland en hoge besneeuwde bergen met gletsjers kunt vinden. Bovendien gaat de route hier niet altijd over voorbeeldig geasfalteerde wegen. De route die wij eerder voor een Stuurmanswegenreis door Nieuw-Zeeland hebben gereden, is dan ook bij uitstek geschikt voor de wat meer avontuurlijk ingestelde autorijder.

Route vraagt om echte stuurmanskunsten

Bereid je daarom maar voor op een tocht waar je ook veelvuldig potholes zult moeten ontwijken en waar soms helemaal geen asfalt meer is. Maar dat maakt deze route ook des te mooier. Nergens zal je zoveel afwisseling vinden, zowel qua natuur als qua weg. Je kunt je heerlijk uitleven op prachtige wegen die slingerend over heuvels en door dalen gaan, om niet veel later over een weg te rijden die die naam amper verdient. Maar wat is het hier prachtig!

State Highway 91 naar Milford Sound

De route volgt grotendeels State Highway 91. Je begint in Christchurch en eindigt bij Milford Sound. Onderweg word je getrakteerd op een fantastische rit langs allerlei bezienswaardigheden. Wat dacht je van Mount Cook National Park, waar Sir Edmund Hillary nog heeft geoefend voor zijn beklimming van de Mount Everest? Ook gaat de route langs het outdoorstadje Queenstown, met een meer waarvan de waterspiegel iedere 5 minuten hoger en lager is. De route vervolgt zich door de Homer Tunnel. Zo’n 1200 meter eenrichtingsverkeer door een tunnelbuis die je beter spelonk kunt noemen.

Voor liefhebbers van rijden door een spectaculair landschap

Zo’n spectaculaire route door Nieuw-Zeeland is bedoeld voor avontuurlijk ingestelde autorijders. Je moet niet opzien tegen de soms wat lastigere, langere trajecten die niet altijd over de gemakkelijkste wegen gaan. Stuurmanskunsten zijn hier zonder meer een vereiste. Maar wie deze uitdaging aan durft te gaan, kan de autoreis van zijn leven maken. Een waarlijk onvergetelijk rit, waar je nog lang over zult dromen.

 

Autoroute buiten Europa

We komen met enige regelmaat ook buiten Europa voor Autovisie Stuurmanswegen. Dit is altijd een groot succes. Natuurlijk kan je voor artikelen over Nieuw-Zeeland bij ons terecht, ondanks dat het land niet op de planning van dit jaar staat. Ook zijn hier inspirerende verhalen over voorgaande Stuurmanswegen te vinden. Op basis daarvan kun je een mooie autoroute uitkiezen of zelf een route samenstellen.

Reageer op artikel:
Autoroute door Nieuw-Zeeland
Sluiten