Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Partnerbijdrage 29 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Op deze manier wordt elektrisch rijden toegankelijk en aantrekkelijk

Het zal niet lang duren of we hebben eigenlijk geen keuze meer: elektrisch rijden heeft de toekomst. Opel geeft vol gas op een geëlektrificeerd wagenpark en maakt dat die toekomst nu al voor velen bereikbaar is.

Maar liefst twaalf geëlektrificeerde modellen heeft Opel inmiddels in het assortiment en dat gaan er in rap tempo meer worden. Want in 2024 wil Opel van al zijn modellen een variant hebben die geëlektrificeerd is, om uiteindelijk in 2028 alleen nog maar elektrische auto’s de fabriek uit te laten rijden.

Opel is een van de 14 automerken die onderdeel zijn van Stellantis. En daar hebben ze grote plannen. Onlangs is het project Dare Forward gepresenteerd. Hiermee stelt Stellantis zichzelf als doel de voorloper te worden in de strijd tegen klimaatverandering en wil het voor 2038 de emissie van zijn auto’s well to wheel tot nul gereduceerd hebben. Daarbij gaat het niet alleen om de uitstoot van CO2, maar ook die van het productieproces. In feite alles vanaf het moment van de winning van de grondstoffen tot en met het daadwerkelijke rijden van de auto.

Elektrisch in vele soorten

Opel wil dat het voor een groot deel van Nederland mogelijk en aantrekkelijk is om (deels) elektrisch te rijden. De verscheidenheid aan modellen speelt daarbij een belangrijke rol. Zo zijn de succesvolle en sportieve Corsa-e en Mokka-e er voor de liefhebbers van compacte auto’s. En de nieuwe Astra en Grandland Plug-in Hybrid zijn elektrische modellen in het hogere segment. Daarnaast zijn er met de Combo-e, Vivaro-e en de Movano-e geweldige bedrijfswagens beschikbaar. Op deze manier is er veel keuze en voor iedere autorijder wel een geschikte elektrische variant beschikbaar.

De Opel Mokka-e

Ook de prestaties van het geëlektrificeerde wagenpark van Opel zijn van de buitencategorie, waardoor je er als automobilist alleen maar op vooruit gaat. De actieradius van de Opels is voor vrijwel alle automobilisten op dagelijkse basis ruim voldoende. Dat houdt in dat de meesten hun dagelijkse ritjes – zelfs met de plugin hybrid (PHEV)-modellen – uitsluitend elektrisch kunnen afleggen. Wie kiest voor een elektrische Opel rijdt nu dus al comfortabel in de auto van de toekomst.

Voordelen van elektrisch

Dat we straks niet meer om elektrisch rijden heen kunnen, heeft eigenlijk heel veel voordelen. Zo is het voordeliger dan rijden op brandstof vanwege de lagere (stroom)kosten per kilometer. Het is zelfs mogelijk om de batterij op te laden met zelf opgewekte zonne-energie. Een elektrische auto slijt veel minder snel, omdat er veel minder bewegende motoronderdelen in zitten. Verder is een elektrische auto erg comfortabel dankzij de stille en volledig trillingvrije aandrijving.

Bij Opel is bovendien elke elektrische auto standaard voorzien van een watergekoelde accu. Die houdt de temperatuur optimaal, waardoor de accu het meest efficiënt presteert.

Grenzen doorbreken

Op het hoofdkantoor van Stellantis bekijkt men dit soort ontwikkelingen met veel trots. “We breiden onze visie uit,” zegt CEO Carlos Tavares. “We doorbreken de grenzen en omarmen een nieuwe mindset. Eentje die alle facetten van mobiliteit wil veranderen voor de verbetering van onze gezinnen, gemeenschappen en de samenlevingen waarin we actief zijn. Dat doen we door innovatieve, schone, veilige en betaalbare mobiliteitsoplossingen te leveren.”

In samenwerking met Opel

Reageer op artikel:
Op deze manier wordt elektrisch rijden toegankelijk en aantrekkelijk
Sluiten