Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 21 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie tijdloze SUV’s voor maximaal € 22.500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke tijdloze SUV met veel ruimte en trekvermogen is een aanrader? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Semi-terreinwagens lijken misschien een modegril, maar er zijn ook automobilisten die zo’n grote en hoge auto uitstekend kunnen gebruiken. Omdat ze de ruimte nodig hebben of vanwege het trekvermogen. Speciaal voor hen presenteren wij deze drie occasions: hele goede SUV’s!

Occasions: onze tips voor tijdloze SUV’s

Ford Kuga (2013 – 2019)

De semi-terreinwagen stuurt mooi precies. Het interieur is ruim, al zijn de zittingen van de achterbank wat vlak. De bagageruimte is met 456 liter inhoud de kleinste van deze drie. Zijn trekgewicht ligt met 1.850 kg juist weer iets hoger. Wij willen er eentje met vierwielaandrijving en een rijke uitrusting, Een autobedrijf in Nibbixwoud vraagt € 22.450 voor een 1.5 Titanium+ (2015, 77.000 km).

Oordeel van de wegenwacht

De Kuga doet kwalitatief niet onder voor zijn Japanse concurrenten. Van de benzineversies zijn bij de Wegenwacht vooralsnog geen vaker optredende klachten bekend.

Ford Kuga (2013 – 2019)

Honda CR-V (2012 – 2015)

Het eigenzinnige uiterlijk is misschien niet ieders smaak, maar deze CR-V is een steengoede auto. Hij rijdt heel prettig, is ruim genoeg en met een kofferbakinhoud van minimaal 589 liter is de Honda de grootste slokop. Het maximaal toegestane aanhangwagengewicht blijft met 1.700 kg ietsje achter. Bij de Honda-dealer in Breda vinden we een donkergrijze 2.0 AWD Lifestyle (2015, 61.000 km) voor € 22.450.

Oordeel van de wegenwacht

Het komt voor dat de elektronica van de CR-V in de war raakt, waardoor op het dashboard allerhande lampjes gaan branden. De Wegenwacht geeft de Honda een ‘harde reset’, wist de foutcodes en je kunt je reis vervolgen. Als te hard tegen een stoeprand wordt gereden, wordt de brandstoftoevoer uit veiligheidsoogpunt uitgeschakeld.

Honda CR-V (2012 – 2015)

Mazda CX-5 (2012 – 2017)

De Mazda CX-5 is een graag geziene gast op de camping. Hij mag niet alleen 1.800 kg trekken, maar rijdt ook zonder caravan heel fijn. Bovendien opvallend zuinig, is aangenaam ruim van binnen en de bagageruimte meet minimaal 500 liter. De CX-5 is de meest verkochte Mazda van de laatste jaren. Bij een autobedrijf in Hillegom staat een geïmporteerde metallic rode GT-M AWD (2015, 33.000 km) voor € 22.450.

Oordeel van de wegenwacht

Bij de CX-5 komt een aantal euvels vaker voor. Het massacontact tussen accu en carrosserie kan bijvoorbeeld losraken. De Mazda start dan niet. Bij oudere exemplaren komt het voor dat de kachelradiateur verstopt raakt, waardoor het interieur niet meer warm wordt. In de garage moet een groot deel van het dashboard eruit om bij de radiateur te komen.

Mazda CX-5 (2012 – 2017)

Ons advies

Wat telt het zwaarst: bagageruimte, aanhangwagengewicht of brandstofverbruik? Op grond van wat we nu weten, zouden wij in alle gevallen voor de Mazda kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.