Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 14 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie stationwagons met veel bagageruimte voor € 5000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke stationwagon met veel bagageruimte is een aanrader? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Wat je allemaal niet moet meenemen met kleine kinderen… Je budget is helaas niet eindeloos en dat kroost kost nogal wat, dus kies een verstandige gezinsauto. Een van deze drie stationwagons met veel bagageruimte, bijvoorbeeld!

Occasions: onze tips voor extra veel bagageruimte

Hyundai i30 CW (2007 – 2011)

Een i30 is een gemakkelijk rijdende auto. De voorstoelen zijn acceptabel, ook op een wat langere rit. Met 415 liter inhoud is de bagageruimte best aardig, maar van dit drietal beschikt de Hyundai over de kleinste kofferbak. Het rijcomfort is ook voldoende, al valt op dat de banden het nodige geruis afgeven. Een autobedrijf in Veenendaal biedt een zilvergrijze 1.6i Dynamic (2008, 141.000 km) aan voor € 4.950.

Oordeel van de wegenwacht

Soms wil de contactsleutel niet meer uit het slot. De Wegenwacht weet een trucje: vaak is het slot goed smeren afdoende. De start/stop-installatie wil ook weleens dienst weigeren. De accuspanning is dan te laag waardoor de motor uit zelfbescherming blijft draaien. Als je een flink stuk gaat rijden, raakt de accu weer vol.

Hyundai i30 CW (2007 – 2011)

Kia Cee’d Sporty Wagon (2007 – 2011)

Met zijn extra zijruitjes ziet de Cee’d Sporty Wagon er onderscheidender uit dan de twee andere. Met 535 liter is de bagageruimte veruit de grootste met de achterbank overeind. De Cee’d rijdt redelijk. Met een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 13 valt goed te leven. Neem eens een kijkje bij de donkergrijze 1.4 X-ecutive (2009, 172.500 km) die we voor € 4.950 bij een autobedrijf in Wapenveld aantreffen. Op de markt voor occasions is er altijd voldoende Kia-aanbod, wat rondshoppen de moeite maakt.

Oordeel van de wegenwacht

Een Cee’d die niet start en waarvan het dashboard ook niet werkt, kampt met een los massacontact. Een slecht lopende benzinemotor kan worden veroorzaakt door een vastzittende EGR-klep of een kapotte nokkenassensor. In dat laatste geval kun je weliswaar je weg vervolgen, maar het liefst naar de garage. Daar moet er een nieuwe sensor in.

Kia Ceed Sporty Wagon (2007 – 2011)

Toyota Corolla Wagon (2002 – 2007)

Dat Toyota ijzersterke auto’s maakt, is algemeen bekend. Zelfs voor een wat ouder exemplaar betaal je een stevig aankoopbedrag. Rijden doet-ie prima. De bagageruimte is met minimaal 435 liter echter geen winnaar. We komen uit bij een 1.6 Linea Terra, wel met een automaat (!), voor € 4.990 bij een autobedrijf in Bennekom. Die Corolla heeft slechts 147.000 km gereden, maar is wel van 2004.

Oordeel van de wegenwacht

Juist wanneer de jaren gaan tellen, bewijzen Toyota occasions hun kwaliteit. Als zo’n Corolla normaal wordt onderhouden, blijkt de stationwagon ook bij zeer hoge kilometerstanden betrouwbaar. Zelfs bij deze modelgeneratie die wat op leeftijd raakt, heeft de Wegenwacht niet één euvel te melden.

Onze keuze

Ondanks zijn iets hogere kilometerstand is de Kia van dit drietal de beste deal. De Koreaan biedt de meeste gezinsauto met veel bagageruimte voor je geld!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.