Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie sexy stadsmini’s voor maximaal € 8.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke tweedehands stadsmini is een aanrader als het maximaal € 8.000 mag kosten en er goed uit moet zien? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Wat nu wanneer je jouw volgende auto niet uitkiest op hoeveel erin past, maar om hoe-ie eruit ziet? Grote kans dat je voor dit budget bij een van deze drie stadsmini’s uitkomt.

Occasions: onze selectie voor sexy stadsmini’s

Opel Adam (2013 – 2019)

De Adam moet het vooral hebben van de verschillende kleurencombinaties en de nodige opties. Het model rijdt prima; iedereen kan ermee overweg. Met een 1.4-liter benzinemotor haalt de Adam 1 op 13; een 1.0 is een stuk zuiniger. Bij een autobedrijf in Lelystad adverteren ze voor € 7.950 met een 1.2 ’Jam’ (2013, 72.000 km) in het mokkabruin met zwart.

Oordeel van de wegenwacht

De Wegenwacht kent wat typische Adam-euvels. De brandstofpomp stopt er soms mee (en dus de motor!) als de tank bijna leeg is. Aftanken helpt, maar het is niet goed voor die pomp. Opvallend zijn ook de individuele bobines die uit elkaar trillen. Dat kan ter plekke worden verholpen, maar het probleem keert vaak terug.
Opel Adam (2013 – 2019)

Mini One (2006 – 2014)

Elke Mini rijdt speels; ze sturen als het bekende scheermes. De eigenwijze indeling van het dashboard vraagt gewenning. De ’One’ rijdt gemiddeld 1 op 14. Een mooi voorbeeld is de ’Business Line’-uitvoering in chique donkergrijs met een zwart dak (2010, 108.000 km) bij een autobedrijf in Leerdam. Het prijskaartje bedraagt

Oordeel van de wegenwacht

Elektronica speelt deze generatie Mini’s parten. Zo kan de stuurbekrachtiging uitvallen door een beetje vuil (kleinigheid) of een vastgelopen pomp (een dure reparatie). Een elektronische gasklep die het gasgeven onmogelijk maakt, is een peulenschil voor de Wegenwacht.

Mini One (2006 – 2014)

Fiat 500C (2008 – heden)

De 500C heeft een elektrisch roldak. Omdat de zijkanten van de auto overeind blijven, kun je vaak ’open’ rijden. De kap heeft een andere kleur dan de koets. De fijnste benzinemotor is de 1.2-liter viercilinder; de tweecilinder is gehorig en dorstig. Bij een autobedrijf in Lisse staat een witte 500C 1.2 ’Lounge’ met rood dak (2012, 96.000 km) voor € 7.950.

Oordeel van de wegenwacht

De Fiat 500 herkent soms zijn sleutel niet. Dan is de pincode nodig om de boel weer aan de gang te krijgen. Bij aankoop is het dus zaak dat die pincode bij de auto zit! Verder kan de voeding van de zekeringkast losraken. De Wegenwacht kent een noodoplossing, maar voor een reparatie moet de Fiat naar de garage.

Fiat 500C (2008 – heden)

Onze keuze

Smaken verschillen, dus wij kijken louter naar de tegenwaarde voor je geld. De Fiat 500C is dan de beste keuze. Die is behalve leuk, ook het betrouwbaarst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.