Autovisie
Autovisie Occasions 22 mrt 2021

Occasions: drie altijd leuke gezinsauto’s voor € 10.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke gezinsauto is een leuke en betaalbare aanrader? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Jonge ouders ontdekken al gauw dat zo’n dreumes de nodige eisen aan je auto stelt. Die moet ruim en betaalbaar zijn, maar schiet ’leuk’ er dan niet bij in? Bij deze drie opties niet!

Occasions: drie gezinsauto’s die gezien mogen worden

Fiat 500L (2012 – 2017)

Twee kinderzitjes passen moeiteloos in de Fiat 500L, vier volwassenen ook. De bagageruimte is met minimaal 400 liter groot genoeg voor de kinderwagen. Dankzij de verschuifbare achterbank kun je kiezen of de passagiers er wat beenruimte bij krijgen of dat je liever een extra luiertas meeneemt. Bij een autobedrijf in Nijmegen stuiten we voor € 9.950 op een donkergroene 1.4 (2013, 50.000 km).

Oordeel van de Wegenwacht

Bij een 500L die dienst weigert, is de voedingskabel van de zekeringkast vaak los. Een kleinigheidje voor de Wegenwacht. Als de contactsleutel niet wordt herkend, komt dat doorgaans door een lege batterij. Om de sleutel opnieuw in te lezen, is de viercijferige PIN code nodig die bij aanschaf van de auto wordt verstrekt. Let daar bij aankoop op!

Fiat 500L (2012 - 2017)

Mini Countryman (2010 – 2017)

De Countryman is qua afmetingen helemaal niet ’Mini’! Er passen vier volwassenen in en de kofferbak is 350 liter groot. De cross-over is er als ’One’ en als ’Cooper’. Dit type Mini is tweedehands zeer gewild, vandaar dat we voor onze richtprijs een wat ouder exemplaar aandragen. Een groene Cooper (2012, 111.000 km) staat voor € 9.950 te koop bij een autobedrijf in Beekbergen.

Oordeel van de Wegenwacht

Een Mini die niet start, heeft meestal een losse draad aan de schakelaar bij het koppelingspedaal. Dat pedaal moet je tijdens het starten altijd intrappen. Een losse massakabel tussen carrosserie en versnellingsbak veroorzaakt ook dat de Countryman dienst weigert. De Wegenwacht zet de kabel vast.

Mini Countryman (2010 - 2017)

Renault Captur (2013 – 2017)

Je ziet dit type Renault zo vaak dat je eraan voorbijgaat hoe leuk het model eigenlijk is. Daarbij is zo’n Captur best ruim, met minimaal 377 liter bagageruimte achter de verschuifbare achterbank. Ook handig: het dashboardkastje in de vorm van een schuiflade. De Captur scoort verder met zijn fijne veercomfort. Wij tippen de oranje/witte ’Dynamique’ (2014, 75.000 km) bij een autobedrijf in Vlijmen voor € 9.999.

Oordeel van de Wegenwacht

De Captur zet zijn bestuurder soms op het verkeerde been met verontrustende teksten op het dashboard. Doorgaans valt het mee. Lees je ’Starten kan tot motorschade leiden!’, dan is de ladingssensor van de accu kapot. De Wegenwacht krijgt de Renault met een noodgreep weer rijdend, maar in de garage moet er een nieuwe sensor in.

Renault Captur (2013 - 2017)

Ons advies

Deze drie gezinsauto’s geven elkaar in praktische zin weinig toe. Kwalitatief verschillen ze ook niet echt. De vraag is dan: welke vind je het leukst? Wij zouden voor de Fiat gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Occasions: drie altijd leuke gezinsauto’s voor € 10.000 getipt
Sluiten