Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 12 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie comfortabele kleintjes mét automaat voor € 4000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke kleine maar comfortabele auto is een aanrader en ontzorgt je met een automaat? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Als de kinderen zijn uitgevlogen, je auto niet meer zo groot hoeft te zijn en je betrekkelijk weinig kilometers maakt, ben je evengoed op je comfort gesteld. Een automaat ontzorgt en dat hoeft echt niet de wereld te kosten. Kijk maar naar deze drie opties!

Occasions: onze tips voor comfortabele kleintjes mét automaat

Fiat Grande Punto (2005 – 2012)

De Grande Punto doet zijn typenaam eer aan doordat-ie net iets groter en ruimer is dan andere compacte auto’s uit deze klasse. Aangenaam ruim, heerlijk comfortabel en kwalitatief veel beter dan van het Italiaanse merk wordt gedacht. Bij een autobedrijf in Enschede staat een keurige, metallic grijze vijfdeurs uit 2007 met slechts 28.500 kilometer ervaring. Voor € 3.995 een buitenkansje!

Oordeel van de Wegenwacht

Elektronica kan de Grande Punto-rijder weleens in de steek laten, zoals een dashboard dat niet functioneert of een motor die dienst weigert. Niet starten kan ook zelfbescherming van de motor zijn als het oliepeil te laag is. Litertje erbij en de Fiat rijdt weer. Te weinig olie in de automaat? Dat moet de garage oplossen.

Fiat Grande Punto (2005 - 2012)

Nissan Micra (2003 – 2011)

De eigenwijze Micra is geen allemansvriend. Dat de binnenruimte niet overhoudt, is van minder belang wanneer je er met z’n tweetjes in zit. De kleine Nissan heeft lekker veel opbergruimte. De Micra rijdt redelijk comfortabel, mede dankzij de elektrische stuurbekrachtiging. Bij een autobedrijf in Den Haag prijkt voor € 3.995 een gave, metallic oranje .4 Acenta Automaat (2008, 50.000 km).

Oordeel van de Wegenwacht

Pas bij zeer hoge kilometerstanden kunnen bij deze Micra onoverkomelijke storingen optreden. Een ander zwak punt betreft de startmotor. De ene keer blijft die doordraaien door een storing in het contactslot, maar het is soms ook de startmotor zelf die dienst weigert. In het eerste geval doet de Wegenwacht een noodgreep, in het tweede geval moet de Nissan naar de garage.
Nissan Micra (2003 - 2011)

Volkswagen Polo (2001 – 2009)

Deze generatie Polo is net als zijn oudere en jongere naamgenoten enorm goed verkocht. Logisch, want hij rijdt comfortabel. Volkswagen heeft vanuit het verleden een goede reputatie, maar die wordt door deze modelgeneratie niet bevestigd. Bij een autobedrijf in Emmen staat een zilvergrijze driedeurs 1.4 met automaat. Voor een auto uit 2003 met 90.000 kilometer ervaring is € 3.995 een stevige prijs.

Oordeel van de Wegenwacht

Zoals bij veel moderne auto’s kunnen bij deze generatie Polo de individuele bobines ermee ophouden. Dat is snel op te lossen, mits er aan de juiste onderdelen valt te komen. Het euvel kan echter vier (!) keer terugkeren, want op elke cilinder zit zo’n bobine. Een losgeraakte verbinding in het instrumentenpaneel kan allerhande storingen veroorzaken.
Volkswagen Polo (2001 - 2009)

Ons advies

Aan aanbod geen gebrek als je voor een zacht prijsje een compacte personenwagen met een automaat zoekt. Onze eerste keuze zou de Micra zijn, maar als je die te opzichtig vindt, voldoet de Grande Punto ook uitstekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.