Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 16 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie handzame Franse gezinsauto’s voor € 7500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke handzame gezinsauto met Franse charme koop je voor maximaal 7500 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Charme is een Frans woord. Comfort trouwens ook. Een beetje Francofiel wil niet anders. Deze drie handzame gezinsauto’s zijn daarnaast ook nog eens ’très’ betaalbaar. On y va!

Occasions: handzame Franse gezinsauto’s

Citroën C3 (2009 – 2016)

Het zal autokenners nauwelijks verbazen dat de Citroën van dit drietal het meest eigenzinnig is. Het overtuigende veercomfort vormt daar een belangrijk onderdeel van, met name op minder goede wegen. Op de snelweg is de C3 mooi stil. De zitruimte achterin houdt niet over, maar de bagageruimte is met 300 liter heel behoorlijk. Bij een autobedrijf in Eindhoven stuiten we op een zilvergrijze 1.2 ’Collection’ (2015, 115.000 km) voor € 7.495.

Oordeel van de Wegenwacht

Bij de C3 komt het weleens voor dat de Citroën zijn sleutel niet herkent. De reservesleutel is de beste oplossing. Check bij aanschaf of beide sleutels aanwezig zijn! Een verbrande stekker op de zekeringkast kan allerhande nare gevolgen hebben. De Wegenwacht monteert een nieuwe. Een kapotte remlichtschakelaar maakt dat het gaspedaal niet werkt.

Citroën C3 (2009 - 2016)

Peugeot 208 (2012 – 2019)

Deze generatie van de 208 heeft een klein stuurtje waar je overheen moet kijken om de instrumenten af te lezen. Even wennen, maar Peugeot houdt er alweer bijna tien jaar aan vast. Bovendien maakt zo’n klein stuur de auto lekker handelbaar. De 208 is hoe dan ook een heerlijke auto. Achterin is hij niet heel ruim en dat geldt evengoed voor de bagageruimte (285 liter). Wij zouden gaan kijken bij de grijze 1.4 ’Active’ (2012, 110.000 km) voor € 7.450 bij een autobedrijf in Poeldijk.

Oordeel van de Wegenwacht

De 1.2-liter driecilindermotoren waarmee deze Peugeots werden geleverd, gelden als zeer betrouwbaar. Het is alleen een vereiste dat je de juiste motorolie gebruikt. De viercilinder benzinemotoren hebben individuele bobines die de geest kunnen geven. De 1.6 is berucht om zijn elektrisch bediende waterpomp. Die werkt niet altijd, waardoor de motor heet kan lopen.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Renault Clio (2012 – 2019)

Vergeleken met de twee andere kleine gezinsauto’s is de Clio behoorlijk stevig geveerd. Het is opvallend hoever de voorstoelen naar achteren kunnen. Ook als er geen langbenig persoon aan het stuur zit, houdt de ruimte op de achterbank niet over. De bagageruimte meet een niet onaardige 300 liter. In Apeldoorn biedt een ’vreemdmerkdealer’ een zilvergrijze 0.9 ’S&S’-uitvoering aan (2013, 104.000 km) voor € 7.495.

Oordeel van de Wegenwacht

Van dit type Clio zijn enkele kleine euvels bekend. De ladingssensor van de accu gaat weleens stuk. Dat leidt tot een waarschuwing op het dashboard dat er ’motorschade’ dreigt. De Wegenwacht verwijdert die sensor en de Clio rijdt weer, maar later moet het onderdeel in de garage worden vervangen.

Renault Clio (2012 - 2019)

Ons advies

Keus genoeg als je in de markt voor een Franse auto bent. Een ruime achterbank hebben deze drie opties geen van allen, maar dat maken ze goed met andere kwaliteiten. Objectief bezien zouden wij de altijd leuke en fijne Peugeot adviseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Occasions: drie handzame Franse gezinsauto’s voor € 7500 getipt
Sluiten