Autovisie
Autovisie Occasions 9 dec 2020

Occasions: drie eigenzinnige wagens voor maximaal € 4000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke eigenzinnige wagen is leuk, comfortabel en betrouwbaar? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Je volgende auto moet leuk en opvallend zijn, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Wij tippen drie eigenzinnige kleine en minder kleine auto’s die op hun eigen manier bijzonder zijn.

Occasions: onze tips voor eigenzinnige kleintjes

Fiat 500 (2007 – 2015)

Jong of oud: het Fiatje blijft leuk. Dankzij de vele personalisatie­mogelijkheden is geen 500 hetzelfde. Maak eerst een proefrit als je oog op een exemplaar met de tweecilinder benzinemotor valt; de overmatige geluidsproductie is smaakgevoelig. Gelukkig kun je tweedehands voor versies met viercilinder motoren terecht. Zoals de tabbertrode 1.2 ’Naked’ (2008, 95.000 km), voor € 3.945 bij een autobedrijf in Rotterdam.

Oordeel van de Wegenwacht

Het klinkt misschien gek, maar deze Fiats hebben een PIN-code. Die heb je nodig wanneer het 500tje zijn contactsleutel niet herkent. Let erop dat de code bij de occasion van jouw keuze zit! Een losse voedingskabel maakt de Fiat ’stroomdood’: de Wegenwacht weet een kunstgreep, maar de definitieve reparatie moet in de garage worden uitgevoerd.

Fiat 500 (2007 - 2015)

Lancia Ypsilon (2003-2011)

Misschien is de vijfdeurs stadsauto niet zo hip als het rugzakje, maar zo’n Lancia is evengoed eigenzinnig. Kijk eens naar leuke details als de grille en achterlichten! De Ypsilon is niet ruim maar de bekledingsstoffen zijn prachtig. Rijdend is de Lancia levendig en comfortabel, mede dankzij de fijne voorstoelen. Bij een autobedrijf in Breda stuiten we voor € 3.750 op een chique donkerblauwe 1.4 ’Oro’ (2007, 123.500 km).

Oordeel van de Wegenwacht

De individuele bobines kunnen bij de Ypsilon om beurten de geest geven. Mits de juiste onderdelen voorhanden zijn, kan de Wegenwacht dat snel herstellen. Dat geldt ook voor losse kabels, waardoor de motor niet aanslaat.
Lancia Ypsilon (2003 - 2011)

Volkswagen New Beetle (1998-2011)

De hoofdruimte in een New Beetle is dusdanig dat zelfs de Goedheiligman zijn mijter kan ophouden. Het contrast met de achterbank is groot, want daar kun je juist nauwelijks zitten. Voor zo’n grote auto is de kofferbak bescheiden: slechts 214 liter. Je rijdt er gemakkelijk lange afstanden mee. Wat te denken van de zilvergrijze 1.6 ’High’ (2005, 147.000 km) die voor € 3.300 bij een autobedrijf in Noordwijkerhout lonkt?

Oordeel van de Wegenwacht

De New Beetle is technisch een Golf ’4’. Helaas zijn daarvan nogal wat mankementen bekend. De individuele bobines kunnen spontaan – en herhaaldelijk! – kapotgaan. Daar kan de Wegenwacht je bij helpen, maar een vastgelopen ABS-pomp of een kapotte luchtmassameter leiden tot kostbare reparaties. Verder gaat de remlichtschakelaar weleens stuk.
Volkswagen New Beetle (1998 - 2011)

Onze keuze

De Volkswagen is kwalitatief zodanig dat hij je voorliefde wel op de proef kan stellen. De 500 is bijna een instituut. Van dit drietal is de Lancia daarom misschien wel de grootste surprise.

Reageer op artikel:
Occasions: drie eigenzinnige wagens voor maximaal € 4000 getipt
Sluiten