Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Ferrari 575M, ‘waarachtige opvolger van de legendarische Daytona’

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Ferrari 575M.

Je moet een goed gevulde bankrekening of oude sok hebben om een Ferrari 575M met het felbegeerde GTC-pakket aan te schaffen. Als je de financiën hebt, is het een heerlijke uitvoering. Het pakket met Brembo composietremmen, modulaire 19-inch wielen en een sportievere afstemming van het adaptieve onderstel, leverde de 575M in de Autovisie Supertest 2004 een tweede plek op.

Ferrari 575M occasion

De Ferrari 575M Maranello is een doorontwikkeling van de Ferrari 550. De basisingrediënten van de geestelijk opvolger van de Daytona bleven hetzelfde. De voorin geplaatste atmosferische V12 heeft voortaan een slagvolume van 5,74 liter en genereert maximaal 515 pk bij 7.250 krukasomwentelingen per minuut. Samen met een aantal optische en technische wijzigingen levert dit een nieuwe modelnaam en de toevoeging ‘M’ van ‘Modificata’ op.

Waar moet ik op letten bij aankoop van de occasion?

Een incomplete of ontbrekende onderhoudshistorie en een afwezige gereedschapsset zijn goede redenen om elke Ferrari met ervaring te laten staan.

Ferrari 575M, occasion, occasions
(Afbeelding: AutoTrack)

Mechanische aandachtspunten bij de 575M zijn de conditie van koppeling, schokdempers en koelsysteem en de leeftijd van de distributieriem. In het interieur zijn krimpend dashboardleer en plakkerige knoppen overkomelijke kleine ongemakken.

De Ferrari 575M met GTC-pakket

In standaardvorm is de 575M een occasion die alles biedt wat je van een Ferrari met voorin geplaatste V12 verwacht. Het GTC-pakket voegt extra scherpte aan de elegant gelijnde Gran Turismo toe. ‘Zo hoort een twaalfcilinder Ferrari te zijn, zo is het een waarachtige opvolger van de legendarische Daytona’, luidt het eindoordeel.

De voordeligste Ferrari 575M met de pretverhogende onderstelmodificaties op Gaspedaal.nl heeft Grigio Titanio lak en geperforeerd zwart Daytona-leer. Ook leuk zijn excentrieke extra’s zoals een met zwart leer beklede rolbeugel en brandblusser (!). De vraagprijs voor al dit moois is 89.500 euro.

Deze occasion wil je: Nissan GT-R, Godzilla himself

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.