Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 6 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt Britse luxe limousine Bentley Arnage aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er een Bentley Arnage te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw vers aangekochte bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Bentley Arnage

De Bentley Arnage werd van 1998 tot 2009 geproduceerd en kende in zijn eerste levensjaar enkel een 4,4-liter V8 van BMW. De Duitse motor in de Britse limousine werd echter niet gewaardeerd door de Engelsen en de verkoopcijfers bleven steken.

Bentley Arnage, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Volkswagen besloot daarom een gemoderniseerde versie van de beroemde Rolls-Royce 6,75-liter V8 in de grote neus te leggen. Hiermee werd de Arnage weer een echte Bentley.

Nederlandse overheid biedt chique Ferrari 612 Scaglietti F1A aan

Ook de occasion bij de overheid beschikt over de V8 van Rolls-Royce en levert 457 pk en 875 Nm aan koppel. Hiermee sprint de 5,4 meter lange sloep met een massa van 2560 kilogram in 5,8 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 270 kilometer per uur.

De motor is stiller dan de airco

Hoewel de motor ontzettend veel vermogen en koppel levert, is hij bij rustig rijden erg stil. Zo merkte Autovisie-redacteur Peter Hilhorst in zijn Proefrit met de Bentley Arnage R eerder het geluid van de airco op dan van de soepele V8.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Naast een heerlijke aandrijflijn is het interieur natuurlijk eveneens van topklasse. Met grote leren zetels, een met leer bekleedde dakhemel en de analoge meters geven de bestuurder een luxe rijervaring.

Een door de overheid in beslag genomen auto blijft een gok

De Bentley Arnage bij de overheid heeft 155.743 kilometer ervaring en komt uit 2002. De luxe limousine wordt geleverd met tal van boekjes over bijvoorbeeld het onderhoud. Of dit onderhoudsboekje ook netjes ingevuld is, laten de foto’s niet zien. Wel is te zien dat de Bentley lakschade heeft aan het rechter voorscherm. Zoals in veel gevallen bij in beslag genomen auto’s, is ook deze Bentley een gok.

Bentley Arnage, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.