Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt (alweer) een Audi RS 6 met V10 aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze, en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er een snelle station te koop: een Audi RS 6. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Een begeerlijke 5,0-liter V10

De Audi RS 6 bij de overheid is er een van de C6-generatie. Deze superstation kwam met een heerlijke 5,0-liter V10 in de neus die afgeleid is van de tiencilinder die in de Lamborghini Gallardo lag. Audi schroefde twee turbo’s op de machtige krachtbron.

De krachtcentrale levert 580 pk en 650 Nm aan koppel. Dit koppel is aanwezig bij 1500 en 6250 toeren per minuut, dus praktisch altijd. De Audi RS 6 Avant legt de nul-naar-honderd-sprint in 4,6 seconden af en is begrensd op 250 of 280 kilometer per uur.

Audi RS 3 vs Mercedes-AMG A 45 S: Een heuvelklim met hyperhatchbacks

In 2008 reden we met de imposante station en concludeerde het volgende: “Het is bijna niet te bevatten met wat voor snelheid de RS 6 zichzelf van bocht naar bocht gooit. Door de onwaarschijnlijk grote hoeveelheid grip kun je nog vóór de exit van een bocht de vijfliter V10 vol zuurstof en benzine laten lopen.”

De Audi RS 6 bij de overheid

De Nederlandse overheid biedt een Audi RS 6 aan uit 2008 waaraan het nodige moet gebeuren. De bearlock, een slot in de versnellingsbak, is vergrendeld en de sleutel ontbreekt. Ook de handzender met startonderbreker is niet aanwezig.

Het wordt voor de koper een opgave om de auto mee te nemen. Het bokje waar het voertuig op staat is eigendom van Domeinen Roerende Zaken en mag je niet meenemen.

Audi roept bijna 46.000 auto’s terug door problemen met brandstofmeters

Een meevaller is de kilometerstand. Er staan na meer dan 14 jaar slechts 99.183 kilometers op de teller. Let wel, de tellerstand is pas sinds 2016 in Nederland geregistreerd, de Audi RS 6 werd toen ingevoerd.

Audi RS 6, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.