Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de goedkoopste Tesla-occasion van Nederland, en die kan je gratis opladen

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal gingen we op zoek naar de goedkoopste Tesla en vonden dit exemplaar met levenslang gratis opladen.

Tesla-baas Elon Musk bedacht dat kopers van een Tesla Model S en X hun auto levenslang gratis mogen opladen. De modellen die voor 15 januari 2017 zijn gekocht en voor 15 april 2017 zijn uitgeleverd, kunnen dit nog steeds. Het gratis opladen geldt enkel aan een Tesla-laadpaal en blijft geldig als je de auto doorverkoopt. Het gratis laden is geboden aan een eigenaar en moet dus overgezet worden.

Goedkoopste Tesla van Nederland gratis op te laden

De goedkoopste Tesla van Nederland heeft het levenslang gratis opladen. De occasion komt uit november 2014 en is origineel in Nederland geleverd.

Het gaat om een 85 Base-model dat beschikt over het 85 kWh accupakket. De occasion levert een vermogen van 367 pk en 440 Nm aan koppel. Hiermee sprint de goedkoopste Tesla van Nederland van 0 naar 100 kilometer per uur in 5,6 seconden. Rijd je rustig, dan kan je met de meer dan 2.100 kilogram zware EV tot 460 kilometer ver komen. Of dat nog lukt met deze auto, is de vraag. Hij heeft immers al wat ervaring.

Hoewel de advertentie een kilometerstand van net geen 3 ton aangeeft, is er daadwerkelijk meer dan 670.000 kilometer met de occasion gereden. In 2019 heeft de goedkoopste Tesla van Nederland een nieuwe accu, drive unit (motor) en een nieuw interieur gekregen. Hoewel de kilometerstand dus gigantisch hoog is, heeft de auto maar twee eigenaren gehad. Een zoektocht op internet wijst uit dat de Tesla als taxi is gebruikt. Een van de eigenaren heeft besloten om er actieradiusverlagende wielen onder te monteren.

‘Panel gaps’

Hoewel de goedkoopste Tesla van Nederland er op het eerste gezicht niet heel slecht uitziet, lijkt de achterklep en de motorkap niet mooi aan te sluiten bij de rest van de koets. Tesla stond in de beginjaren bekend om de ‘panel gaps’. Toch kunnen die openingen duiden op een schadeverleden. U bent gewaarschuwd!

Hoeveel kost de goedkoopste Tesla-occasion van Nederland

Het belangrijkste om nog te bespreken, is de prijs. Voor 24.500 euro staat deze goedkoopste Tesla van Nederland te koop. Het exemplaar is niet de enige in deze prijsklasse. Voor minder dan 30 mille staan er 55 occasions te koop.

Tesla is van plan jaarlijks miljoenen goedkope elektrische auto’s te bouwen

Klik hier voor de advertentie van de goedkoopste Tesla-occasion van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.