Autovisie
Autovisie Occasions 1 mrt 2020

Drie Duitse sedans voor maximaal € 20.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke Duitse sedan is een aanrader voor maximaal € 20.000? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Een sedan van Duitse makelij staat bij menig autokoper hoog op het verlanglijstje. Maar wordt het een Audi, BMW of Mercedes? Wij tippen drie tweedehands auto’s van elk om en nabij 20 mille.

Occasions: onze drie tips voor Duitse verwenauto’s

Audi A4 (2008 – 2015)

De Audi is de enige voorwielaandrijver van dit trio. In rechte lijn is hij uiterst stabiel, maar de afstemming van vering en demping zijn vrij straf. Achterin is de sedan niet zo ruim. Voor ons budget heb je ze online voor het uitzoeken. Bij een autobedrijf in Badhoevedorp staat een donkergrijze, handgeschakelde 1.8 TFSI ’Advance’ (2015, 64.000 km) voor € 19.840.

Oordeel van de Wegenwacht

De plaatsing van een belangrijke computer onder de voorruit is lastig. Als de afwatering verstopt raakt, komt de computer onder water te staan; daar kan het onderdeel niet tegen. Een elektrisch bediende parkeerrem die niet wil loskomen, kan de Wegenwacht verhelpen, desnoods door de elektromotoren te demonteren.

Audi a4

BMW 3-serie (2012 – 2019)

Ook de meest spartaanse 3-serie is al een relatief sportieve auto.. Onze generatie van het succesnummer biedt ook achterin een redelijke hoeveelheid ruimte. Tweedehands aanbod bestaat er volop. Op het internet stuiten we voor € 19.900 op een zwarte 320iA Executive (2014, 78.000 km) bij een dealer van een heel ander merk in Zeist.

Oordeel van de wegenwacht

De elektrische waterpomp raakt weleens defect. Dat merk je niet, totdat de motor te heet loopt. Als de remwerking merkbaar minder wordt, is de rembekrachtiger versleten. Niet doorrijden! Slijtage van de distributieketting zorgt voor metaalgruis die de oliedoorstroming kan hinderen. Ook dat euvel leidt tot zware schade.

BMW 3 Serie

Mercedes-Benz C-klasse (2007 – 2014)

Een rustgevende luxewagen, waarin het een genot is om lange ritten te maken. De lijst met pluspunten is eindeloos: een prachtig interieur, zeer laag geluidsniveau, zijdezachte transmissie… Bij de Mercedes-dealer in Breda kun je voor € 19.645 voor een verleidelijke C180 Avantgarde (2013, 55.000 km) terecht.

Oordeel van de wegenwacht

Elektronica is het enige euvel waarmee deze generatie Mercedes C-klasse kampt. Vaak zit de storing in de ’body-control-module’, linksachter in de bagageruimte. Afhankelijk van het type storing is zo’n probleem al dan niet op te lossen. De contactsleutel is eveneens een zwak onderdeel.

Mercedes-Benz C-Klasse 002

Ons advies voor tweedehands auto’s onder de € 20.000

Een overtuigde BMW-rijder krijg je niet in een Mercedes en andersom. In dit geval gaan we toch voor de C-Klasse als tip voor lezers die occasions van Duitse makelij zoeken.

Reageer op artikel:
Drie Duitse sedans voor maximaal € 20.000 getipt
Sluiten