Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 23 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Betaalbare occasion is een onverwoestbare hybride

Als je een betrouwbare auto wil, kom je al snel in Azië terecht. Nou ja, bij auto’s uit Azië. Zo is ook deze Koreaanse hatchback-occasion niet stuk te krijgen. Bovendien is deze tweedehands auto lekker zuinig. Maak kennis met de betaalbare Hyundai Ioniq.

Autoliefhebbers weten dondersgoed wat hun volgende vierwieler gaat zijn. Voor degenen die auto’s enkel als vervoersmiddel zien, kan die keuze lastiger zijn. Gelukkig zijn wij hier om je te helpen. Vandaag plaatsen we de Hyundai Ioniq in de spotlights; een haast onverwoestbare, moderne hatchback die niet al te veel kost.

Betrouwbare en betaalbare occasion

Het model verscheen in 2016 op het wereldtoneel en is daarmee nog vrij jong. Wel bestaat de Hyundai Ioniq nu lang genoeg om te weten wat veelvoorkomende kwaaltjes zijn. Goed nieuws: er zijn geen euveltjes bekend bij de Wegenwacht.

(Afbeelding: Hyundai)

Wel kende de Ioniq in zijn beginperiode twee terugroepacties. “Maar bij een normaal, door een dealer of een deskundig autobedrijf onderhouden exemplaar, zullen beide modificaties zijn doorgevoerd”, stelt de Wegenwacht over de tweedehands auto. Voor aankoop van een occasion even de onderhoudshistorie checken dus.

Laag verbruik van de Hyundai Ioniq

De hatchback verscheen in 2016 als hybride op de markt en werd twee jaar later ook als plug-in hybride aangeboden. Het verschil is dat de normale hybride zichzelf oplaadt tijdens het rijden en de plug-in hybride het nodige stekkerwerk behoeft.

(Afbeelding: Hyundai)

In beide gevallen vind je een 1.6-liter benzinemotor onder de motorkap, waarmee een elektromotor samenwerkt. Die combinatie levert 144 pk en zorgt ervoor dat een verbruik van 1 op 20 (of beter) eenvoudig haalbaar is. Zoek je een nog zuinigere occasion? Kijk dan eens naar deze tweedehandsjes met een extreem laag verbruik.

Prijs van de tweedehands auto

Op verkoopsite Gaspedaal.nl staan Hyundai Ioniq-modellen met een niet al te hoge kilometerstand te koop vanaf minder dan 15.000 euro. Op zoek naar een iets ruimere gebruikte auto voor hetzelfde bedrag? Check dan deze drie ruime top-middenklassers!

Deze occasion wil je: Peugeot 607, beter dan een BMW 5-serie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.