Bijzondere occasion: Crosley Microcar Firetruck

Unieke occasions zien we wel vaker, maar weinig daarvan kunnen ruim 20 kinderen vervoeren. Deze Crosley Microcar Firetruck is een van de veertig exemplaren die in themaparken in de VS, kinderen heeft vermaakt. Hij is op zoek naar ‘n nieuwe eigenaar.

“Het is in principe gewoon een BE-combi”, aldus de verkoper. Toch is de Firetruck allesbehalve gewoon. Het is namelijk een oldtimer én attractie uit de jaren ’50 in één. Deze unieke brandweerauto staat nu te koop in Nederland.

Nederland

Hoe de truck precies in ons land terecht is gekomen, is voor de verkoper onbekend. “We werden getipt door een verzamelaar, maar weten oorspronkelijk niet uit welk themapark hij komt.” Wel heeft de eigenaar een idee waar de truck naartoe zou gaan. “Het wordt een museumauto, maar dan niet eentje die stilstaat. Ik denk dat hij gebruikt zal worden om mensen rond te rijden.”

Crosley Microcar Firetruck
Crosley Microcar Firetruck

Rijden

Mensen, of specifiek kinderen, rondrijden daar is de Crosley in 1951 voor gebouwd. Met een kleine viercilinder heeft hij een aanhanger met daarom plek voor 20 kinderen voortgetrokken. “Ik weet niet precies wat de slaginhoud van de motor is”, zegt de verkoper. Andere modellen die – in Amerika – te koop stonden, hebben een motorinhoud van 724 cc. Waarschijnlijk dit exemplaar dus ook. Dit brengt het totaalvermogen tot ongeveer 26,5 pk. Al die paarden worden via een handgeschakelde versnellingsbak met drie verzetten naar de voorste wielen gestuurd.

Crosley Microcar Firetruck
“Voorin de cabine heb je opvallend veel ruimte”, aldus de verkoper

Te koop

De Crosley staat nu te koop bij een verkoper van klassieke auto’s in het Gelderse Terborg. Voor het exemplaar vraagt hij na 33.324 km, zo’n 32 mille. Je kunt er echter niet maar zo de weg mee op. “Hij staat nog op Amerikaanse papieren, maar ik denk dat je er gewoon een Nederlands kenteken voor kunt krijgen. Er staan meer Crosley’s in Nederland op kenteken”, aldus de verkoper.

Reageer op artikel:
Bijzondere occasion: Crosley Microcar Firetruck
Sluiten