Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mrt 2016

Zwart met goud: Shelby GT-H is nieuwe huur-Mustang

Gouden strepen op een zwarte Mustang. Vijftig jaar geleden lanceerden Shelby en Hertz die kleurstelling voor het ‘Rent-A-Racer’ programma. Klanten konden destijds speciale Shelby GT350-H’s huren. Nu is er weer een nieuwe zwart met gouden Mustang: de Shelby GT-H.

Shelby GT-H

De nieuwe huur-Mustang is niet gebaseerd op de Shelby GT350, maar op de normale Mustang GT. Geen hoogtoerige 5,2 liter V8 met 526 pk dus, maar de eveneens atmosferische 5,0 liter V8 met 421 pk. Daarmee volgt hij de formule van de vorige Shelby GT-H. In 2006 kwam Ford ook al met een speciale huurauto om de verjaardag van ‘Rent-A-Racer’ te vieren. Die auto werd ook gebaseerd op de Mustang GT, maar kreeg wel 25 pk extra, voor een totaal van 325 pk uit de 4,6 liter V8. Net als die auto krijgt de nieuwe GT-H ook een ander uitlaatsysteem, zodat hij wat vrijer kan ademen. Over pk-winst wordt vooralsnog gezwegen. Het grootste verschil onderhuids is verder het Handling Package, dat de auto meekrijgt, net als bredere achterwielen. Verder is het vooral uiterlijk vertoon.

Shelby GT-H

LEES OOK: AUTOFOUTEN OP HET WITTE DOEK – DEEL 2

Shelby monteert een andere grille, een carbon voorspoiler, een achterspoiler en een iets hogere motorkap. Verder krijgt hij veel Shelby-badges mee en ook de gouden strepen. De Shelby GT-H wordt gebouwd door Shelby in Las Vegas. In totaal worden er 140 exemplaren van gemaakt, die verspreid worden over verschillende Hertz vestigingen in de Verenigde Staten.

Wat is de leukste auto die jij ooit huurde? Laat het weten in de reacties!