Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zien: 50 Jaar BMW Motorsport op Circuit Zolder

Voor de vijftigste verjaardag van BMW M GmbH beperkt de Duitse autobouwer zich niet tot één groot feest. De fabrikant vierde al eerder het jubileum tijdens het Concours d ‘Élégance Villa d’Este en vorig weekeinde droegen de medewerkers van de fabrikant de feestmutsen tijdens het Goodwood Festival of Speed. Op het Circuit Zolder waren de confettikanonnen alleen op BMW gericht. De M Fan Day stond volledig in het teken van vijftig jaar BMW M GmbH.

De fandag is een jaarlijks feestje, dat door de coronacrisis werd onderbroken. Maar de terugkeer in 2022 was een succes. Het verjaardagspartijtje trok liefst 15.000 feestgangers uit binnen- en buitenland. En de heren en dames kwamen niet alleen voor het jubileum, ook voor de honderden auto’s van andere BMW-fanaten. Tijdens het tweedaagse evenement trakteerde de fabrikant het enthousiaste publiek ook op een mooi cadeau.

Na zijn digitale debuut vorige week stond de M3 Touring in volle glorie op het Belgische circuit. Ook werden de bezoekers niet minder dan 11 van de 19 BMW Art Cars voorgeschoteld, volgens de lokale BMW-invoerder het grootste aantal BMW Art Cars dat ooit werd bijeengebracht.

High-performance

“Het was belangrijk voor ons om deze verjaardag te vieren met alle fans van het merk. We wilden dit jubileum opdragen aan onze historische successen, maar bovenal aan al onze trouwste fans”, zegt Ewoud Van Der Heyden, Marketing Directeur van BMW Belux. Het samenbrengen van zoveel fans tijdens één weekend illustreert het unieke enthousiasme dat deze high-performance modellen in de loop der jaren hebben losgemaakt. “Onze slogan ‘Only in M Town’ geeft onze fans het gevoel dat ze thuis zijn. En bijna 15.000 fans voelden zich thuis dit weekend in Zolder”, zegt hij. Een absoluut record.

M2 en XM onderweg

BMW M GmbH werd in de basis in 1972 opgericht. De letter M staat voor Motorsport. Het is een activiteit waaraan de Duitse autobouwer al veel langer deelneemt, maar in de jaren zeventig werd het officieel beklonken. De focus richtte zich niet alleen op circuitmonsters, ook op straatauto’s, zoals de 3.0 CSL, M1 en M635CSI. De nieuwste loot aan de M-stam is de M3 Touring. Nog dit jaar stelt het merk de opvolger van de M2 voor, alsmede de eerste (en zeker niet enige) hybridemodel, de XM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.