Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zevenzits Toyota Highlander weer up-to-date

175 Kopers van de Toyota Highlander opgelet, de grote SUV heeft een modeljaarupdate ondergaan. Nu is er niet meteen reden om de zevenzitter in te ruilen, maar wellicht heeft de Highlander nu zaken aan boord die de huidige versie juist mist.

De Toyota Highlander is geen verkoopknaller. Het Nederlandse dealerkorps wist er tot op heden 175 af te leveren. Daarvan gingen er slechts 123 vorig jaar de weg op. Dit jaar kwamen daar al 52 exemplaren bij. Dat de Highlander niet de meest succesvolle Toyota aller tijden zou worden, was vooraf al bekend. Toyota bedient een klein publiek dat vraagt om een zevenpersoons trekauto.

Modeljaarwijziging

Ondanks dat de Highlander in Europa nog geen heel lang leven achter de wielen heeft, ondergaat de SUV een opfrisbeurt. Nu ja, het is een modeljaarupdate. Voor 2023, waarvoor de productie reeds van start is gegaan, krijgt de mastodont het Toyota Smart Connect multimediasysteem. Volgens de importeur beschikt het “ingrijpend opgewaardeerde” systeem over meer functies dan de huidige versie. Tot de nieuwtjes behoren een navigatiesysteem met zijn data in de cloud, waardoor de verkeerssituatie accurater is. Smartphone-integratie is standaard, zo meldt de fabrikant. Daarvoor zijn Android Auto en Apple CarPlay aanwezig. De smartphone kan draadloos geladen worden. Ook nieuw is de spraakassistent, die de inzittenden helpt om bijvoorbeeld de interieurtemperatuur te regelen.

De Toyota Highlander kent ook een digitaal scherm achter het stuurwiel. Dit instrumentarium is groter dan voorheen en meet nu 12,3 inch. Door de toegenomen afmetingen moet de informatie makkelijker afleesbaar zijn, zo claimt de fabrikant. Voor wie de graphics te druk is, kan de informatievoorziening personaliseren. Er is keuze uit vier thema’s.

Nieuwe kleuren

De Highlander volgens het modeljaar 2023 is te herkennen aan een kersverse kleur, het diepgroene Cypress Green Metallic. Andere tinten zijn verkrijgbaar. Ook voor het interieur zijn nieuwe tinten beschikbaar, Ochre en Beige. Toyota introduceert ook nieuwe wielen. Het 20 inch schoeisel op de Premium en Business Plus zijn in hoogglans uitgevoerd.

Toyota Highlander technisch onveranderd

Op technisch vlak blijft alles bij het oude. De zevenzitter wordt onveranderd aangedreven door een 2,5 liter viercilinder benzinemotor met elektro-ondersteuning. De hybride-aandrijflijn levert 248 pk, die via de vier wielen op de weg wordt overgebracht. Toyota stuurt de boot later dit jaar naar Nederland. De eerste exemplaren moeten aan het einde van dit jaar bij de dealers arriveren.

Milieu-monsters: reusachtige hybrides met sportauto prestaties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.