Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 aug 2019

Deze zes Audi RS-modellen moeten er voor eind 2019 zijn

Audi gaat de rest van dit jaar vol inzetten op een RS-offensief. Er moeten nog zes Audi RS-modellen voor het eind van 2019 verschijnen. Welke dat zijn zien we hier alvast.

Audi RS Teaser

Voor een snelle zakenauto moet je bij onze oosterburen zijn. Geen ander land doet het zo goed op het gebied van dit segment als de Duitsers dat doen. Ook Audi doet hier goed aan mee met de RS4 en de RS6 die beide niet over het hoofd gezien kunnen worden als je het hebt over de snelle zakenauto. Maar net als de andere Duitse fabrikanten, borduurt Audi hier ook op door. Dit jaar moeten er maar liefst zes nieuwe RS’en bijkomen.

Frankfurt

Veel over de nieuwe sportieve wagens weten we nog niet, want Audi houdt de lippen vooralsnog stijf op elkaar. Wel toont het merk alvast een teaser met de zes auto’s in kwestie. Deze worden volgende maand tijdens de IAA in Frankfurt getoond, maar van de afbeelding kunnen we wel alvast afleiden welke het zullen zijn. Een ding is zeker: er zit geen Audi RS8 tussen

Vanaf links naar rechts beginnen we met de RS6 Avant en de RS7 Sportback. Beide modellen zouden een vierliter V8 met 650 pk mee moeten krijgen als we de tamtam mogen geloven. Ook de styling van beide auto’s moet extra agressief worden.

Vijfpitter

Als we verder naar rechts bewegen komen we uit bij de RS Q3 en de RS Q3 Sportback. Modellen waarvan Audi al heeft aangegeven dat ze eraan werken. Vermoedelijk hebben deze niet 8 cilinders tot hun beschikking, maar moeten ze het doen met 5. De 2,5 liter vijfpitter zou in beide modellen goed zijn voor 420 pk die aan een versnellingsbak met dubbele koppeling en standaard quattro gekoppeld is.

Audi Q3 Sportback

Daarna komt de RS4. Dat is een beetje af te lezen aan de andere koplampen die onlangs zijn geïntroduceerd bij de nieuwe A4. Ook zou het logisch zijn dat dit model nu komt, aangezien de S4 niet al te lang geleden zijn introductie beleefde. Qua motor lijkt het erop dat hij de 2,9 liter V6 met 450 pk en 600 Nm in het vooronder krijgt. Daarmee moet hij binnen 4,1 seconden op de 100 km/h zitten en ligt zijn topsnelheid op de 280 km/h.

Lamborghini Urus

De laatste en wellicht de meest interessante RS is de RS Q8. De grote kolos is ook toe aan zijn RS-versie en zou ook de vierliter V8 mee moeten krijgen. Probleempje hierbij is wel dat hij wellicht anders, en daarmee bedoelen we minder krachtig, afgeregeld gaat worden. De 650 pk die de RS6 Avant en RS7 Sportback uit de motor verkrijgen, lijkt niet in de RS Q8 te komen. Daarmee zou de SUV namelijk in directe concurrentie komen met de Lamborghini Urus die hetzelfde vermogen heeft. Het lijkt daarom logisch dat de Audi ondergeschikt wordt aan de Italiaanse super-SUV.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze zes Audi RS-modellen moeten er voor eind 2019 zijn
Sluiten