Autovisie
Autovisie Nieuws 31 okt 2016

Zero to 60 Designs GTT is hommage aan Ford GT

Is het een Ford Mustang? Is het een Ford GT? Nee, het is een Zero to 60 Designs GTT; een vreemde combinatie van beiden, die vanaf morgen op de (hoe kan het ook anders) SEMA-show in Las Vegas te zien is.

GTT-Left-3.4-First-Susan

De ‘Gran Turismo Tribute’ is ontworpen als een saluut aan de Ford GT, maar laat tegelijkertijd geen spaan heel van de aankomende Amerikaanse supercar. Onder de motorkap van de Zero to 60 Designs-creatie ligt een 800 pk sterke 5,0 liter V8 met supercharger. Ter vergelijking, achterin de GT ligt een ruim 600 pk leverende zescilinder turbomotor.

“De GTT is niet ‘zomaar een mooie showauto’, aldus de makers”

De Mustang-carrosserie van de GTT is door Zero to 60 Designs zodanig herontworpen dat er nu een aantal stijlelementen van de Ford GT in zitten. Vooral van de achterkant doet de ‘muscle car’ denken aan zijn grote voorbeeld. De GTT is echter niet “zomaar een mooie showauto”, aldus zijn makers. Hij is “klaar voor het circuit en geprogrammeerd voor competitieve prestaties”, zeggen ze vol vertrouwen.

LEES OOK: FORD GT – VAN 0 NAAR EEN FIKSE BON IN 3 SECONDEN

En bij een prototype blijft het niet. Zero to 60 Designs wil de GTT – liefdevolle hommage of goedkope ‘tie-in’, zegt u het maar – vanaf begin volgend jaar in beperkte serieproductie nemen. De auto moet dan verkocht gaan worden via een aantal Ford-dealers in Zuid-Californië. Wat de wagen moet kosten, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.