Zenvo is klaar voor lancering nieuw topmodel

Het Deens hypercarmerk Zenvo geeft op de 2018-editie van de Autosalon van Genève acte de presence met een nieuw model. Dat wordt een nieuwe sportcoupé. De hypercar slaat een brug tussen de ST1-straatauto en de circuitauto TS1.

Zenvo Autosalon van Geneve

De afgelopen maanden heeft Zenvo had gewerkt aan de nieuwe sportwagen. Het project is klaar en dus is het tijd om de auto al onder de aandacht te brengen. Zoals gebruikelijk tegenwoordig stuurt de autobouwer enkele teaserfoto’s de wereld in. Het toont daarmee feitelijk nog helemaal niets over de nieuweling. Het merk laat evenmin iets los over zijn nieuwe creatie.

Topmodel

Autovisie kan onthullen dat de nieuwe sportcoupé het topmodel van de Zenvo-familie wordt. De nieuweling, waarvan de naam nog niet bekend is, komt boven de bestaande ST1 (wat staat voor supercharged turbo) te staan. Hij kent ook de ST1 als basis, al is de sportcoupé verder ontwikkeld. Het model zal agressiever ogen. Hij zal minder luxe aangekleed zijn en zich meer als een racewagen uiten, zowel vanbinnen als vanbuiten. Let wel, de Genèveprimeur is net als de ST1 bedoeld voor het gebruik op de openbare weg. Anders dus dan de TS1 (twin supercharged), wat een track-auto is. Het topmodel wordt meer hardcore dan de ST1, maar niet track-only als de TS1.
Zenvo Autosalon van Geneve

Familie

Wanneer de nieuwe sportwagen in het programma is opgenomen, is de Zenvo-familie voor de komende jaren compleet. De fabrikant zal slechts 5 auto’s per jaar bouwer, verdeeld over de drie beschikbare modellen met hun 1100 pk sterke 5.8 V8-motor.

Reageer op artikel:
Zenvo is klaar voor lancering nieuw topmodel
Sluiten