Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wordt dit de elektrische pick-up van Volkswagen?

Volkswagen spreekt al geruime tijd over een elektrische pick-up, maar stuurt nu ook daadwerkelijk een foto van die auto de wereld in. Let wel: het gaat om een auto die enkel in de digitale wereld bestaat.

Dat Volkswagen op termijn met een elektrische pick-up komt, is natuurlijk niet gek. Het merk werkt naar een volledig elektrische toekomst. En omdat het momenteel ook al een pick-up levert in de vorm van de Amarok, is het in lijn der verwachtingen als daar op termijn een elektrische versie van verschijnt.

World Design Day

Toch is de auto die Volkswagen nu laat zien geen elektrische Amarok, maar een pick-up-versie van de recent voorgestelde ID. Buzz. Het deelt de afbeelding van het model op Twitter, onder het mom van World Design Day.

Volkswagen ID. Buzz Pick-up

In volle glorie: de nieuwe Volkswagen ID. Buzz als MPV, Cargo en camper

Volkswagen stelt nadrukkelijk dat het hier gaat om een studiemodel dat enkel in de digitale wereld bestaat. Over productieplannen rept het uiteraard met geen woord.

T1 en T2

Het zou in ieder geval wel een historisch verantwoord model zijn. Volkswagen bouwde van de T1 en T2, de bussen waar deze ID. Buzz zijn inspiratie uit haalt, namelijk al eens een vergelijkbare pick-up-variant. De ID. Buzz pick-up die we hier zien heeft overigens een dubbele cabine en in potentie dus maximaal zes zitplekken.

Volkswagen ID.3 cabriolet

Volkswagen heeft de laatste tijd meer van dit soort designstudies of prototypes laten zien met een elektrische aandrijflijn. Zo toonde het een jaar geleden al eens een cabrioversie van de ID.3, waarvan de toenmalige VW-baas Ralf Brandst├Ątter zei dat er serieus over productie werd nagedacht. Ook hier is dat niet zo opmerkelijk: Volkswagen leverde ook verschillende generaties van de Golf als cabriolet. Een ID.3 met een te openen dak is dus niet zo vreemd.

‘Volkswagen werkt aan ID.3 cabriolet’

Volkswagen ID.3 GTX

Mogelijk komt er binnenkort meer ID.3-nieuws, want achter de schermen werkt men ook aan een sportievere versie van die hatchback. Die draagt dan de naam GTX en die letters plakt Volkswagen nu ook op de snellere versies van de ID.4 en ID.5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.