Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

WO, deze Bentley-rijder snapt het!

Er hoort feitelijk maar één gepersonaliseerde nummerplaat op een Bentley Mulsanne Speed WO Edition by Mulliner en dat is ‘WO’, en wel om meerdere redenen. En dat heeft de bezitter van de limousine dan ook terecht gedaan.

 

Het is een mooi doch kostbaar systeem dat de Belgische autobezitters net als bijvoorbeeld de Duitsers een gepersonaliseerde kentekenplaat kunnen aanvragen. Dat kun je via de nummerplaat een persoonlijke boodschap uitdragen, een woordgrap maken of gewoon je naam voor- en achterop de auto dragen. Natuurlijk is de ene keuze niet zo bijzonder of smaakvol als de andere, maar soms vraagt een bepaalde opdruk juist om uitleg.

Bentley Mulsanne WO Edition by Mulliner

WO ook in Engeland

De koper van de hier afgebeelde Bentley Mulsanne WO Edition by Mulliner heeft zich laten leiden door het historische besef van de speciale editie. Want de tot 100 stuks gelimiteerde uitgave kwam er ter gelegenheid van de 100everjaardag van Bentley in 2019 en is een ode aan de grondlegger van het luxemerk. Deze Walter Owen noemde zich niet graag bij zijn volledige naam en eiste van iedereen dat hij met WO werd aangesproken. Vandaar dat Bentley zelf in de naamgeving van de jubileumversie van de limousine ook louter de initialen gebruikt. Met de gekozen kentekenplaat benadrukt de eigenaar van de Mulsanne WO Edition by Mulliner niet alleen de versie waarop de nummerplaat zit, Bentley Motors zelf heeft zelf de Engelse registratieplaat met dezelfde letters in bezit en gebruikt die veelvuldig op zijn modellen. Een mooier eerbetoon dan de WO-registratie op de Belgische Mulsanne WO Edition by Mulliner aan Bentley kun je niet maken, toch?

Bentley Mulsanne WO Edition by Mulliner

Naast WO ook een 166 HUE

Eerder deze maand verscheen al een Land Rover Defender Heritage Edition voor de lens met eveneens een historische nummerplaat, de 166 HUE. Een verwijzing naar de allereerste én allerlaatste Land Rover Defenders met respectievelijk HUE 166 en H166 HUE.

Gepersonaliseerde kentekens

In Nederland zijn gepersonaliseerde kentekenplaten volgens de RDW niet mogelijk, omdat de nummerplaten aan de auto’s zijn gekoppeld, en niet aan de bezitter van de plaat.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.