Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jun 2022

Witte Ferrari Enzo duikt op, one-off in verkoop

Ferrari wilde oorspronkelijk de Enzo louter in rood aanbieden, maar voegde daar al voor de productiestart de tinten zwart en geel aan toe. Toch bestaat er een witte Enzo. Die witte raaf wordt nu te koop aangeboden.

Binnen de productierun van 400 exemplaren is het gros van de auto’s rood gespoten. Zwart en geel kwamen ook officieel uit de lakstraat. Voor de trouwe klant bood Ferrari de mogelijkheid een specifieke kleur te kiezen. Niet iedereen koos daarvoor, want RM Sotheby’s geeft aan dat er minder dan twintig Enzo’s de fabriekspoort in een afwijkende kleur verlieten. Uit die beperkte reeds was er slechts één wit. Deze Bianco Avus dus. Hij kwam op 22 mei 2003 bij de eindcontrole van de Italiaanse sportwagenfabrikant. De koper vulde op de bestelformulieren naast Bianco Avus ook Nero-lederen interieur aan, alsmede Rosso Corsa-instrumenten en extra grote koolstofvezel kuipstoelen.

Duitsland, Zwitserland, Hong Kong, Canada…

Via RM Sotheby’s wordt de witte Enzo aangeboden. Verantwoordelijk voor de Bianco Avus-lak is een Duits-Zwitserse miljardair, die de supersportwagen in 2003 aanschafte. Hij kreeg de auto via Symbol Automobiles in Matran, Zwitserland, afgeleverd, die de sportcoupé van de Ferrari-dealer in het Duitse Wiesbaden hadden betrokken. De eigenaar parkeerde de Ferrari Enzo vervolgens in een etalage van een winkel in Matran, waardoor hij meer binnen stond dan buiten kwam. In 2011 zette de witte Enzo koers naar Hong Kong. In dat Aziatische land kent de Enzo geen registratie vanwege de stuurpositie aan de linkerkant. De supercar heeft slechts 9500 kilometers achter de wielen. Bij de auto zit een Duitse registratie. Daarnaast levert de verkoper bij de auto een volledige certificering via het Ferrari Classiche-programma. Het bekende ‘Red Book’, waarvoor enkele duizenden euro’s aan Ferrari moet worden betaald, wordt bijgeleverd. Afgelopen maart onderging chassisnummer 133023 nog een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Sjoerds Weetjes Ferrari Enzo

Of de Enzo nu wit is of rood, het blijft een zeldzame en opvallende verschijning. Wil je er alles over weten, kijk dan onderstaande video. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je alles over Ferrari’s supercar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Witte Ferrari Enzo duikt op, one-off in verkoop
Sluiten