Zeg wielkastverbreders, waar gaan jullie met die Porsche 911 heen?!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F06%2F1151902.jpg)
Sommige auto’s zijn aan de achterkant breder dan aan de voorkant, een recept voor schade aan de lichtmetalen wielen. Maar deze nieuwe, oude Porsche 911 van de Amerikaanse carrosseriebouwer Singer maakt het wel héél bont. Kijk toch eens naar die verbreders!
Singer kun je kennen van een serie prachtige restomods op basis van de Porsche 911 van de 964-generatie. Ze zien eruit als klassieke 911’s, maar zijn onderhuids zo goed als nieuw, met in sommige gevallen zelfs een door het Formule 1-team van Williams ontwikkelde motor.
Singer gebaseerd op een oudere Porsche 911
In 2022 is Singer gestopt met die modellen, om zich op nieuwe projecten te kunnen richten, zoals deze Dynamics & Lightweight Study met achterin een turbomotor. Het is overduidelijk waar de inspiratie vandaan komt, van de Porsche 934/5-racewagen uit de jaren zeventig.
De Singer DLS Turbo – zoals we het model vanaf nu gaan noemen – is uiteraard weer gebaseerd op een oudere 911, die is gestript, schoongemaakt, versterkt en voorzien van een nieuwe koets van koolstofvezel.
Er zijn twee versies van de Singer DLS Turbo
Op de foto’s zijn twee versies van de DLS Turbo te zien: een straatvariant (de champagnekleurige) en een circuitmonster (die in oranje). Het grootste verschil tussen de twee is letterlijk de gigantische achtervleugel van de racer. De ‘gewonere’ DLS Turbo heeft een ducktailspoiler.
Een ander designelement dat Singer van de klassieke 934/5 heeft geleend, is de rechthoekige luchtinlaat onder de voorbumper, met ernaast twee kleinere openingen. De gaten in de achterste spatborden zijn er om koellucht naar de remmen en de turbo’s te leiden.
Zescilinder boxermotor met meer dan 700 pk
Helemaal achterin ligt een 3,8-liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s en een intercooler. Hij is een doorontwikkeling van de 500 pk sterke, atmosferische 3,6-liter unit uit de vorige DLS en levert meer dan 700 pk bij 9000 tpm.
De aandrijfkrachten gaan via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen. Een op circuitgebruik gericht onderstel met koolstofkeramische remmen is standaard. De DLS Turbo staat vóór op 19-inch magnesium wielen en achter op 20-inch exemplaren.
Lees ook:
Ook interessant
-
Alpine A110 R vs. Porsche 911 GT3 RS: De radicaalste wint
-
Waarom Porsche de Panamera Sport Turismo de nek omdraait
-
Waarom je ook een Porsche 914 moet kopen als je een MoonSwatch hebt
-
Een blokje om met een Porsche 959 van miljoenen euro’s
-
De eerste eigenaar van deze Porsche 911 RSR verdient hem niet
-
Koop dan! De auto’s van Rinus Michels, Bassie & Adriaan en meer
-
Nederlandse overheid verkoopt bijna nieuwe Porsche 911
-
En dat is alweer Porsche Cayenne nummer tien…
-
De goedkoopste Porsche is volledig elektrisch
-
Schrik niet van de koplampen van de nieuwe Porsche Panamera
-
Nieuwe Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid is de sterkste ooit
-
Waarom deze Porsche 914 twintig keer (!) zoveel kost als normaal