Autovisie
Autovisie Nieuws 7 sep 2016

Weer speciale lichtblauwe Porsche 911 Targa

De eerste lichtblauwe Porsche 911 Targa 4S Exclusive Design Edition werd vorig jaar op de AutoRai onthuld. Nu is er een nieuwe editie die dezelfde naam krijgt, maar wel een andere kleur lichtblauw.

Porsche 911 Targa 4S Exclusive Design Edition -4- Autovisie.nl

Porsche Exclusive

Waar de vorige alleen bedoeld was voor de Nederlandse markt, gaat de nieuwe ook op andere markten verkocht worden. De speciale editie is weer lichtblauw, maar in plaats van Gulfblauw is hij nu gespoten in Etnablauw, een kleur die Porsche in 1960 en 1961 gebruikte op de 356B. De wielen, de targabeugel en de striping op de zijkant zijn zijdenglans witgoud gespoten. Hij is volledig samengesteld door Porsches maatwerkafdeling Porsche Exclusive. De afdeling heeft het interieur bekleed met donkerblauw leer, dat afgewerkt is met lichtblauwe stiksels. In de hoofdsteunen is het logo van Porsche gestanst en in de middenarmsteun het silhouet van de 911 Targa. Elk model komt daarnaast met een boek met foto’s van hoe de auto tot stand is gekomen.

Tien

Voor de aandrijving zorgt altijd de nieuwe 420 pk sterke 3,0 liter boxermotor met dubbele turbo. Het blok kan gekoppeld worden aan een handgeschakelde versnellingsbak of aan Porsches PDK-versnellingsbak. Er komen tien exemplaren naar ons land van de Porsche 911 Targa 4S Exclusive Design Edition. Exclusiviteit heeft een stevige meerprijs, want hij is er vanaf 206.400 euro, precies 50.100 euro meer dan een standaard Porsche 911 Targa 4S. Deze maand staat hij bij de dealer.