Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Wat moet je van een ver-Amerikaanste Mazda MX-5 van vinden?

Werp een blik op een van de foto’s en je ziet direct dat er iets niet klopt aan deze Ford Mustang. Welnu, inderdaad. Het is helemaal geen Ford Mustang. Het is een Mazda Miata aka MX-5 die zich voordoet als Amerikaanse ponycar.

m1stang-mustang-miata-11

Nu denk je wellicht dat er een creatieve geest bezig is geweest om zijn Mazda Miata op te waarderen door er van de sloot betrokken Mustang-plaatwerk op te schroeven. Niet helemaal. De aangepaste koets kwam van een bedrijfje dat complete bodysets op basis van het Mustang-design maakte. In de Verenigde Staten kon jet het geheel als bouwpakket kopen.

m1stang-mustang-miata-9

Ombouwset

Er zijn verschillende pakketten verkocht, dus dit exemplaar is niet de enige. Je betaalde volgens de website Motor1 net geen 13.000 dollar voor de ombouwset. Let wel, dat was zonder donorauto en vervolgens diende je de Mazda ‘Miatang’ zelf nog van een lak te voorzien.

m1stang-mustang-miata-6

Proporties

Een van de omgebouwde Mazda’s, die na de conversie als M1stang door het leven ging, staat nu in Ohio te koop. De echte Mustang-liefhebber walgt waarschijnlijk van het eindresultaat, want de allesbepalende proporties van de Fords ponycar zijn ver te zoeken. Bovendien is het interieur in originele -Japanse- staat en biedt de M1stang plaats aan slechts twee personen. Hij heeft onveranderd een softtop, welke behouden is gebleven van de donorauto. Met gesloten dak ziet de M1stang er evenmin origineel uit.

M1stang Mazda Miata MX

160.000 km

De kortere, short wheelbase M1stang staat voor 9.800 dollar te koop. Dat de vorige eigenaar er wel van genoten heeft, blijkt wel uit de kilometerstand. De ver-Amerikaanste Mazda heeft 160.000 kilometer achter de aangedreven achterwielen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.