Autovisie
Autovisie Nieuws 4 dec 2015

Wat je nog niet wist over het Bentley Conservatorium Hotel

Bentley slaat zijn vleugels uit in Nederland. Kopers kunnen vanaf nu terecht in een heel bijzondere showroom, die is ondergebracht in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. Een auto vind je er niet, wel veel merchandise en een state of the art presentatiesysteem van Sony, waarop de exacte auto van je keuze levensgroot kan worden geprojecteerd. Bentley hoopt zo klanten te trekken die, zoals het bedrijf zelf zegt, een Bentley willen, maar het nog niet weten. Vijf feiten over luxe autoverkoop nieuwe stijl.

  1. Amsterdam volgt het voorbeeld van New York en Istanbul. Daar zijn in tophotels al speciale Bentley-suites. Het merk heeft sinds dit jaar ook een eigen chalet in het Oostenrijkse Kitzbühel. Het idee is steeds hetzelfde. Ga naar een plek waar potentiële klanten zijn in plaats van wachten tot zij naar jou komen.
  2. Ook wie geen Bentley koopt, kan als gast van het Conservatorium Hotel van het merk genieten. Het hotel heeft een eigen dienst-Mulsanne in gebruik genomen. Natuurlijk met chauffeur.
  3. Het blijft wat betreft nieuwe showrooms niet bij Amsterdam alleen. Importeur Pon onderzoekt ook de mogelijkheid om een locatie in Maastricht te openen om zo dichter bij de clientèle in het vermogende deel van de Euregio te komen. De hoofdshowroom in Leusden – het Koopmanshuis – wordt momenteel verbouwd om weer de actuele Bentley-uitstraling te krijgen.
  4. Bentley verwacht dat 2016 een topjaar in ons land wordt. De verkopen zouden richting de zestig auto’s moeten gaan. Dit jaar staat de teller vooralsnog op vijfendertig. De bijna verdubbeling moet komen van de Bentayga.
  5. Die grote SUV zal zijn eerste opwachting op Nederlandse bodem maken tijdens de Masters of LXRY, die volgende week zijn deuren opent in de Rai. Het evenement is nog beter bekend onder zijn oude naam: de Miljonair Fair.

“Het hotel heeft een eigen dienst Mulsanne in gebruik genomen. Natuurlijk met chauffeur.”