Remco Slump
Remco Slump Nieuws 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom dit hoopje schroot meer dan een miljoen gaat opleveren

Dit hoopje schroot is niet eens meer herkenbaar. Wat was het vroeger? Een Volkswagen? Een Porsche? Nee, dit was ooit een Ferrari. En daarom wordt het hoopje staal niet naar de recycleboer gebracht, maar gaat het bakken met geld opleveren.

Ferrari Mondial Spider uit begin jaren vijftig

Hier staat – of stond – een Ferrari 500 Mondial Spider, een racewagen met viercilinder uit begin jaren vijftig. De naam Mondial is een verwijzing naar de twee wereldkampioenschappen die Alberto Ascari met de Ferrari 500 Formule 2-auto won, in 1952 en 1953.

Ferrari 500 Mondial
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Tweede van dertien gebouwde exemplaren

Er zijn door Pininfarina dertien Mondial Spiders gebouwd, waarvan dit de tweede is. Hij liep in maart 1954 van de productielijn, uitgevoerd in Rosso Corsa met een beige interieur. Een maand later verkocht Enzo Ferrari hem aan Franco Cornacchia, een sportwagendealer en raceteameigenaar.

Op vakantie met een Ferrari, zo doe je dat! | Sjoerds Weetjes 351

Viercilinder vervangen door Amerikaanse V8

Deze auto, met chassisnummer 0406 MD, deed mee aan onder meer de Mille Miglia, de Targa Florio en racete op het Italiaanse circuit van Imola. In 1958 werd hij geëxporteerd naar de Verenigde Staten, waar hij begin jaren zestig – de horror, de horror – een Amerikaanse V8 kreeg aangemeten.

Ferrari 500 Mondial
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Hard gecrasht en in brand gestaan

Ergens in zijn leven – waarschijnlijk eind jaren zestig – is de 500 Mondial gecrasht en heeft-ie in de brand gestaan. Sindsdien staat er zo bij. Zijn originele motor is zoek, dus wordt hij verkocht met de 2,0-liter viercilinder van een andere Mondial met chassisnummer 0440 MD.

Waarom deze 1.000 pk Ferrari SF90 Spider alle Tesla’s en Lucids overtreft!

Flink investeren in de restauratie

De Ferrari wordt half augustus geveild bij RM Sotheby’s. Wat de verwachte opbrengst zal zijn, is niet bekend. Eén ding is zeker, de nieuwe eigenaar moet bereid zijn flink te investeren in de restauratie. Dat is het vast waard, want andere 500 Mondial’s brachten in de afgelopen jaren miljoenen op.

Ferrari 500 Mondial
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.