Remco Slump
Remco Slump Nieuws 18 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom deze mini-camper 612 pk heeft en 136.000 dollar kost

Dit is de Potential Motors Adventure 1, een elektrische mini-camper van 4,5 meter lang en maar 1,6 meter breed. Dat roept gelijk de vraag op: waarom heeft het ding een vermogen van 612 pk en 999 Nm koppel? Het is niet dat je je in een kampeerauto waagt aan stoplichtsprints en hoge-snelheidsruns over de Autobahn.

De Adventure 1 is het product van de Canadese startup Potential Motors. Hoewel, product … Een fysieke auto is er nog niet. Bijgaande afbeeldingen zijn computerillustraties. Het doel van Potential Motors is om de Adventure 1 in 2025 op de markt te brengen. Hij wordt dan in een beperkte oplage gebouwd en heeft een vanafprijs van 136.000 Amerikaanse dollar, iets meer dan 134.000 euro.

Elektrische mini-camper met 612 pk en 999 Nm

Zoals gezegd, de Adventure 1 is volledig elektrisch. Hij heeft twee elektromotoren die samen 612 pk en 999 Nm leveren. Dat lijkt ons een behoorlijke overkill, al komt dat megakoppel vast van pas in het terrein.

mini-camper
(Afbeelding: Potential Motors)

Want inderdaad, Potential Motors heeft zijn campertje bedoeld als offroadvoertuig. In Nederland heb je daar niks aan, maar in Canada en de Verenigde Staten kun je naar hartelust uitdagende nature trails bedwingen.

Na 160 kilometer in het terrein is de batterij leeg

Overigens moeten die trails niet té lang zijn, want na 160 kilometer door de blubber en over rotsen is de batterij van de Adventure 1 leeg. Innovatief is de sensor die constant het trail vóór de auto scant. Op basis daarvan worden proactief het motorkoppel, de vering en de demping ingesteld.

mini camper
Foto: Potential Motors

Typisch voor Noord-Amerika is het feit dat je de Adventure 1 achter een grotere camper aan kunt slepen. Zo kun je met een volle batterij aan je trail beginnen.

Aanbetaling van 1000 dollar voor de Adventure 1

In het terrein zul je niet snel vast komen te zitten, want Potential Motors heeft zijn elektro-camper een aan- en afloophoek van respectievelijk 40 en 45 graden gegeven. Stranden op een heuvel of rots met alle vier wielen van de grond wordt ook lastig, want de zogeheten breakover angle is 29 graden.

mini camper
(Afbeelding: Potential Motors)

Je kunt de Adventure 1 nu al reserveren voor een aanbetaling van 1000 dollar. Als alles goed gaat, begint de productie in 2024.

mini camper
(Afbeelding: Potential Motors)
mini camper
(Afbeelding: Potential Motors)
Adventure 1
(Afbeelding: Potential Motors)

Deze camper heeft een 8,0-liter W16 aan boord, maar niet onder de motorkap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.