Remco Slump
Remco Slump Nieuws 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Ora Ballet Cat de meest seksistische auto aller tijden is

Dit is de Ora Ballet Cat. Volkswagen zal er niet blij mee zijn – de reden daarvoor is zonneklaar – en Europese vrouwen waarschijnlijk ook niet. Want ja, de Ballet Cat komt binnenkort bij ons op de markt. We zijn benieuwd of Ora het seksisme dan wat terugschroeft…

Deze Ora bestaat al een tijdje, eerst als Punk Cat en sinds eind 2021 als Ballet Cat. Volkswagen heeft waarschijnlijk met verbazing zitten kijken toen het model in China werd gepresenteerd, want de overeenkomsten met de oude Kever zijn legio.

Volkswagen zint op juridische stappen

Het Duitse concern heeft gezegd zich te bezinnen op juridische stappen, maar heeft voorlopig nog niks ondernomen. Misschien dat daar verandering in komt als de Ballet Cat ook in Europa wordt geïntroduceerd.

Uw Garage: Volkswagen Kever Baja Bug met daktent

Ora Ballet Cat is alleen voor vrouwen

Ora – een merk van de Great Wall Group – doet niet cryptisch over de doelgroep van de Ballet Cat: vrouwen. De beursstand op de Shanghai Motor Show is rose, staat vol met bloemen en bruidsjurken, en biedt workshops aan in onder meer parfum maken.

 

Ora Ballet Cat
(Afbeelding: Autovisie)

De Ballet Cat zelf heeft meerdere ‘vrouwelijke’ features aan boord, waar Westerse dames waarschijnlijk keihard om moeten lachen en daarna diep beledigd door zijn.

Lady Driving Mode en Warm Man Mode

Een voorbeeld: de Ora Ballet Cat heeft een Lady Driving Mode, waarin de actieve cruise control wordt geactiveerd, die extra veel afstand houdt tot een voorganger. Ook is er een selfiecamera aan boord en een opbergvak speciaal voor makeup in de middenconsole.

Ora Ballet Cat
(Afbeelding: Autovisie)

De zogeheten Warm Man Mode lijkt best een goed idee, maar die naam… Het systeem zet onder meer de stoelverwarming aan om de onderrug van de vrouw te verwarmen, wat menstruatiepijn zou verminderen. Want daar is de Warm Man Mode voor bedoeld.

Ora Ballet Cat
(Afbeelding: Autovisie)

Wat is er nog meer ‘vrouwelijk’ aan de Ora Ballet Cat. Het feit dat-ie voornamelijk in mierzoete pastelkleuren te bestellen is, dat het meest prominente element in het interieur een in ‘kristal’ ingelegde draadloze telefoonlader is.

Na bijna 60 jaar is de bijzondere Volkswagen Kever-buggy terug

Vrouwen moeten trouwen, aldus Ora

Verder hamert Ora er op dat vrouwen moeten trouwen. En dan is de Ballet Cat natuurlijk niet de auto van haar man… Op de Ora-stand in Shanghai loopt een deel van de jong gastvrouwen rond in maagdelijk witte prinsessenjurken.

Ora Ballet Cat
(Afbeelding: Autovisie)

Ora Ballet Cat stuk groter dan VW Beetle

Nog even over de overeenkomsten met de Volkswagen Kever en Beetle. De Ora is een stuk groter, met een lengte van 4,4 meter. Hij is voorwielaangedreven, met een 171 pk leverende elektromotor en een indrukwekkende range van tussen de 400 en 500 kilometer.

Ora Ballet Cat
(Afbeelding: Autovisie)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.