Autovisie
Autovisie Nieuws 10 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom BMW vindt dat het ook mét de XM een duurzame uitstraling heeft

BMW is druk bezig om diens activiteiten te verduurzamen en zet flink in op elektrisch rijden. Maar het blijft ook auto’s met een dikke verbrandingsmotor leveren, waarvan de aankomende XM misschien wel het duidelijkste voorbeeld is. Kan BMW wel écht groen zijn met zo’n auto in diens gamma?

Volgens Anne Brons, CEO van BMW Nederland, is dat niet echt een probleem. Want, zo stelt hij, ook de XM wordt volgens de duurzame standaarden van de fabrikant gebouwd. “We zijn een premium merk en er zijn gewoon klanten die een auto als de XM willen. En dan zegt BMW: wij hebben de technologie in huis om dat zo duurzaam mogelijk te doen. En ook daarvoor geldt straks dat die auto voor een substantieel deel uit gerecyclede materialen bestaat en zelf ook voor een groot deel te recyclen is. Wie weet wordt de opvolger wel volledig elektrisch.”

Duurzaam, ook met de XM

Brons geeft toe dat het “voor iemand met een groene pet op” geweldig zou zijn als zijn merk enkel nog elektrische auto’s bouwt. “Maar we zijn ook een commercieel bedrijf en dat proberen we zo verantwoordelijk mogelijk te doen. En heel eerlijk: de BMW XM is voor ons ook een nicheproduct. Het is een auto waarmee we een bepaald type klant binnen het merk willen houden, of juist andere aan willen trekken.”

XM schuurt met het groene imago dat BMW wil opbouwen

Dat de XM wel kan schuren met het groene imago dat BMW op wil bouwen, onderschrijft Brons zeker. “Ik denk alleen dat het in Nederland niet echt schuurt, want hier krijgen de elektrische modellen gewoon veel aandacht. Hier heeft die auto denk ik niet zoveel invloed op het imago van ons merk.”

De BMW XM staat voor later dit jaar op het programma. Na de zomer wordt het model onthuld, waarna de productie ook van start zal gaan en-ie nog voor het einde van dit jaar in de showroom staat. Prijzen zijn er uiteraard nog niet, maar die kunnen voor de Nederlandse markt wel eens relatief gunstig uitpakken door de plug-in hybride-aandrijflijn (en dus lage CO2-uitstoot) waar de XM gebruik van maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.