Autovisie
Autovisie Nieuws 23 okt 2018

W Motors stapt in SUV’s, presenteert Beast Patrol

Het Arabische sportwagenmerk W Motors ken je misschien van de Fenyr Supersport of Lykan Hypersport. SUV’s bouwen kan W Motors ook. Tijdens de GITEX Technology Week in Dubai presenteert het bedrijf deze Beast Patrol, een SUV om boeven te vangen.

Samenwerking met politie van Dubai

W Motors beschrijft de Beast Patrol zelf als ‘het meest geavanceerde politievoertuig in de wereld’. De auto is in samenwerking met de politie van Dubai ontwikkeld. Meer informatie geeft W Motors op dit moment niet. Dat de SUV van alle gemakken is voorzien om als politievoertuig door het leven te gaan, moge duidelijk te zijn. De kofferbak zit helemaal vol met equipment.

SUV van General Motors

Zelf een SUV ontwikkelen is wel erg kostbaar. Wie de foto’s beter bekijkt, moet concluderen dat het dashboard sterk lijkt op dat van de Chevrolet Suburban of Tahoe. Van die laatste levert Chevrolet ook een politieversie voor de Verenigde Staten: de Tahoe PPV. Deze SUV is dus gebaseerd op één van die twee SUV’s, maar W Motors heeft alles wel sterk aangepast om de Beast Patrol – stoere naam trouwens – een geheel eigen uitstraling te geven. Over de aandrijflijn is niets bekend. Een ding is zeker: je ziet hem binnenkort rondrijden in de straten van Dubai.

Reageer op artikel:
W Motors stapt in SUV’s, presenteert Beast Patrol
Sluiten