Autovisie
Autovisie Nieuws 7 sep 2019

Voormalig BMW-ontwerper Karim Habib naar Kia

Na een korte carrière bij Infiniti gaat voormalig BMW-ontwerper Karim Habib zijn designtoekomst bij Kia voortzetten. Habibs visitekaartje ‘senior vice president,’ vermelden.

Karim Habib
Karim Habib

Habib zijn verantwoording afleggen aan de Luc Donckerwolke, de uit België afkomstige Chief Design Officer voor de Hyundai Motor Group, waaronder Kia Design valt. Hij start op oktober.

Uit de BMW-school

Voor Karim Habib is het zijn derde carrièrestap in twintig jaar tijd. Hij startte zijn loopbaan in 1998 bij BMW en bekleedde daar verschillende functies. In 2004 werd hij benoemd tot Senior designer, gevolgd door ‘Chief designer for advanced design’ voor de BMW Group in 2007. In 2009 maakte hij een tweejarig uitstapte naar Daimler, voordat hij werd teruggehaald als hoofd exterieurontwerper van de BMW-divisie, waarvoor hij in 2012 verantwoordelijk voor de designafdeling van BMW werd. Hij rapporteerde aan de Nederlander Adrian van Hooydonk, die het design van alle BMW-merken overziet. Na vijf jaar stapte Habib over naar Nissan-dochter Infiniti. Daar duurde zijn carrière slechts twee jaar. Binnen de auto-industrie staat Karim Habib hoog aangeschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.