Autovisie
Autovisie Nieuws 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Voorlopig topmodel Chevrolet Corvette Z06 voor eind oktober gepland

Tijdens de 2021-editie van de 24 Uursrace van Le Mans bracht Chevrolet zijn sportieve aspiraties met de allernieuwste Corvette onder de aandacht. Logisch, want er staan nog potentere versies van de intern C8 gedoopte middenmotorsportwagen op stapel. Instagrammer nl_carphotography kreeg de eerstvolgende uitvoering voor de lens, de Corvette Z06.

Win op zondag, verkoop op maandag. Dat geldt ook voor Chevrolet en met name voor de Corvette. Met de raceversie wil de Amerikaanse autobouwer zijn succesvolle autosportreeks zoals ingezet met de eerdere generaties voortzetten, maar de showroomtraffic is uiteraard waar het om draait. Zeker om de afzet van de allernieuwste C8 een impuls te geven. Niet dat Chevrolet dat momenteel nodig heeft, want de afzet van de huidige Corvette ligt op een hoog niveau. Tenminste, in de Verenigde Staten. Elders op deze planeet moet de Corvette-verkoop nog van start gaan.

Voor de lens

De racedeelnames moeten er voor zorgen dat de vraag naar de financieel lucratieve versies groeit, zowel in binnen- als in het buitenland. Binnenkort komt het voorlopige topmodel. Chevrolet stelt die Corvette Z06 gedoopte sportwagen op 26 oktober (Amerikaanse tijd) voor, zo laat het merk weten. Dat de lancering aanstaande is, blijkt ook uit de testvoertuigen die momenteel voor de lens verschijnen. Instagrammer nl_carphotography legde het tijdelijke topmodel op de gevoelige plaat vast tijdens de traditionele testsessies op de beroemde Duitse Nordschleife, waar de Amerikanen een testcenter hebben.

Brullende Chevrolet Corvette Z06 wordt ook wereldauto

Hoe de Chevrolet Corvette zijn leven begon als Opel – Sjoerds Weetjes 143

Corvette C8 deze herfst naar Europa

Chevrolet mag dan de Z06 op 26 oktober presenteren, dat wil niet zeggen dat de auto direct in Europa leverbaar wordt. De Amerikaanse autobouwer moet officieel de basisversie met atmosferische V8-motor nog in Europa introduceren. Het model staat voor deze herfst gepland. Wanneer de Corvette Z06 koers naar de oude wereld zet, is nog niet bekend gemaakt. Het verschil in Amerikaanse en Europese introductiedata voor de reguliere versie bedraagt liefst twee jaar. We gaan ervan uit dat de Z06 voor Europa niet ook twee jaar op zich laat wachten.

Atmosferische V8

Over de specificaties van de Corvette Z06 is nog niets bekend. De autobouwer zal de details in de aanloop naar de marktintroductie bekend maken. Er is sprake van een achtcilinder motor, een atmosferisch blok dat door enkele ingrepen meer dan 600 pk zal leveren. Aan het blok koppelt de fabrikant een automatische transmissie met dubbele koppeling met acht verzetten. De achterwielaangedreven Corvette Z06 krijgt uiteraard een aangepast rijkarakter. Om zich te onderscheiden van de reguliere Corvette bouwt Chevrolet de koets verder uit, zet het merk de auto op grotere wielen en geeft de fabrikant de auto lichtgewicht componenten mee. De Amerikanen gaan nog niet tot het uiterste. Van de Corvette staan nog sportievere types op stapel, zoals de ZR1-telg.

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.