Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Voorbode nieuwe SUV van Infiniti, QX50

Onder de noemer QX Sport Inspiration presenteert Infiniti op de Autosalon van Parijs 2016 een studiemodel van een nieuwe SUV. Hoewel de auto er nog niet productierijp uitziet, moet het definitieve model komend jaar worden voorgesteld. De verkoopstart staat voor 2018 op de agenda.

Infiniti QX50 Sport Inspiration fdaStapje voor stapje werkt Infiniti naar het moment van de onthulling van zijn nieuwe SUV toe. Na deze concept verschijnt er namelijk weer een studiemodel. Het exemplaar dat op de autoshow in Detroit, die begin januari wordt gehouden, zijn debuut beleeft, staat weer dichter bij de definitieve versie. Waar Infiniti het uiteindelijke model presenteert, is nog niet bekend. Reken op een autoshow eind 2017, zodat kort daarna de productie van start kan gaan om de SUV in 2018 bij de dealers te krijgen.

Infiniti QX50 Sport Inspiration fAanvulling

De QX Sport Inspiration is een voorbode van de nieuwe QX50, die ooit zijn carrière begon als EX. De SUV heeft met een lengte van 4,60 meter en een breedte van 1,90 meter bijna dezelfde afmetingen. Voor Infiniti is de nieuwkomer een belangrijke aanvulling op het bestaande programma, aangezien de QX50 inmiddels uit het programma is genomen en de Infiniti toch met SUV’s wordt geassocieerd.

Infiniti QX50 Sport Inspiration fgfddTurbo

Voor Infiniti is de QX Sport Inspiration het volgende nieuwe model. Op de Parijse beursvloer staat ook de Q60. Naast deze coupé, waarmee de Japanners de strijd aangaan met de Mercedes C Coupé en BMW 4 Serie, debuteert in Parijs ook een nieuwe twee liter viercilinder turbomotor. Dat kakelverse blok verschijnt als eerste in de nieuwe QX50.Infiniti QX50 Sport Inspiration fd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.