Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Voor u gevonden: nagelnieuwe Ford Mustang Cobra R

Met zijn knalrode kleur, uitgeklopte spatborden, extreme spoilerwerk en sidepipes is de Ford Mustang Cobra R uitgegroeid tot een verzamelobject. Dit exemplaar is misschien wel de allermooiste van de wereld, want de vorige eigenaar heeft hem nagenoeg niet gebruikt.

De Ford Mustang Cobra R bij de dealer in Texas. Foto: eBay

Ford Mustang Cobra R

De R staat voor ‘Race’ en dat is in het geval van de Ford Mustang Cobra R niet overdreven. In 2000 kwam Ford voor de derde maal met een Cobra R op basis van de Mustang. De auto was weer ontwikkeld door het Special Vehicle Team van Ford (SVT) en net als de eerste in 1993 was ook deze weer knalrood gespoten. De auto werd op tal van punten aangepast. Zo kreeg hij Eibach veren met Bilstein dempers, werd hij gestript en verloor hij onder meer airconditioning, de radio, cruise control en de achterbank. SVT monteerde een andere voorspoiler, een enorme achterspoiler en een grote brandstoftank.

Door die grotere tank was er geen plaats meer voor het uitlaatsysteem, dus kreeg hij sidepipers van Borla. Toch zat de magie van de Cobra R voornamelijk onder de kap, waar SVT een 5,4 liter V8 monteerde, die destijds werd gebruikt in meerdere pickups. In de Cobra R leverde hij volgens de fabriek een vermogen van 385 pk en 522 Nm, dat hij via een handgeschakelde zesbak van Tremec naar zijn achterwielen stuurde. Ondanks de korte bakverhoudingen haalde de auto er toch een topsnelheid mee van 286 km/u. Er zijn slechts driehonderd exemplaren van de Ford Mustang Cobra R geproduceerd.

LEES OOK: TIENTRAPSAUTOMAAT VOOR FORD MUSTANG

84,8 mijl

Op eBay staat nu één van die driehonderd auto’s te koop. Nummer 135 om precies te zijn. Nu worden er niet vaak Mustang Cobra R’s te koop aangeboden, maar dit exemplaar is extra uniek door zijn staat. Zijn vorige eigenaar heeft namelijk slechts 84,8 mijl, zo’n 135,5 kilometer, met de auto gereden. Daarmee is hij dus weliswaar zestien jaar oud, maar wel helemaal nieuw. Zelfs de plastic hoezen om de stoelen zijn er nooit vanaf geweest. Alles om de auto maar zo goed mogelijk te bewaren.

Prijs

Toen de auto nieuw op de markt kwam in 2000 moest hij 54.995 dollar opbrengen. Het feit dat het de ultieme Mustang uit die tijd is en dat hij slechts 84,8 mijl op de teller heeft, zorgen ervoor dat hij meer waard is geworden. Toch lijkt de vraagprijs van 79.995 dollar, zo’n 73.000 euro, zeker niet te hoog voor de auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.