Autovisie
Autovisie Nieuws 24 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Volvo XC90 T6 met stekkeraansluiting in de maak

Een tweede plug-in hybride van de Volvo XC90 is in de maak. Als alles volgens planning loopt, moet de volgende stekkerhybride komend jaar op de markt komen.

T6 Twin Engine

De versie luistert naar de naam T6 Twin Engine en verschijnt onder de T8 Twin Engine in het programma. De minder potente uitvoering krijgt hetzelfde accupakket als de T8 en zal ook diens elektromotor overnemen. De 2,0 liter benzinemotor zal echter in vermogen worden teruggebracht, waardoor een verschil in prestatieniveau zal ontstaan. De T8 Twin Engine beschikt over een 320 pk sterke 2.0-viercilinder turbomotor op benzine, een elektromotor met 87 pk en een 10,4 kWh accupakket. Het systeemvermogen van de T8 Twin Engine in de SUV bedraagt 407 pk. Hoe krachtig de benzinemotor in de T6 Twin Engine wordt, is nog niet bekend. Het verschil tussen de T6 Twin Engine en T8 Twin Engine in de V60 bedraagt 50 pk, waarbij de T8 minder krachtig is dan de gelijknamige aandrijflijn in de XC90: 390 om 407 pk.

The all-new Volvo XC90 Twin Engine powertrain

Drukke agenda

Volvo heeft de T6 Twin Engine voor de fonkelnieuwe V60 al aangekondigd. In dat model komt de aandrijflijn volgend jaar te hangen. Door de drukke agenda van de ontwikkelingsafdeling is het niet mogelijk om de T6 Twin Engine in korte tijd in de verschillende Volvo-modellen aan te bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.