Autovisie
Autovisie Nieuws 30 nov 2016

Volvo V90 blijkt de beste voor Zweedse politie

Natuurlijk ken je ze, de Volvo’s V70 van de Nederlandse politie. Zweedse dienders krijgen binnenkort zelfs al de beschikking over Volvo’s V90.

Volvo V90 voor politie - Autovisie.nl

Volvo V90

Vanaf begin 2017 zal de politie met speciaal aangepakte exemplaren van de Volvo V90 de orde bewaren op de wegen van Zweden. De keuze is niet zomaar op die auto gevallen, aldus het Zweedse merk, maar wel omdat de V90 met vlag en wimpel slaagde voor de zware selectietest.

Hiervoor moest de auto uitblinken in een remtest, een parkoers met obstakels, het uitvoeren van een ontwijkende manoeuvre (zowel met als zonder remmen) en rijden op hoge snelheid. Daarbij scoorde de Volvo V90 een 9.2 uit 10 – nooit eerder behaald, stelt het merk met trots.

Volvo V90 voor politie - Autovisie.nl

Nederland

Volvo verklaart bovendien dat ook Noorwegen, Italië, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk Nederland auto’s van het merk gebruiken als politiewagens. Of onze eigen KLPD ook voor de nieuwe V90 zal kiezen, is nog maar de vraag.

LEES OOK: TWEE ALFA ROMEO GIULIA’S VOOR ITALIAANSE POLITIE

Natuurlijk wordt de auto niet zomaar ingezet. Het merk verstevigt bij de politieversies het chassis. De remmen en de ophanging worden verbeterd en er wordt de nodige (communicatie-) uitrusting aangebracht. Dat alles kost ongeveer een week en gebeurt in een speciale faciliteit van Volvo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.