Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 31 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Volvo teaset EX30: een nieuw succesmodel?

Volvo geeft de eerste beelden vrij van de EX30. De volledige elektrische SUV kan nog wel eens een erg populair model worden in Nederland.

De Volvo XC40, die naar verluidt net iets boven de EX30 wordt gepositioneerd, is immers een succesmodel in ons land. Al is de XC40 er ook met brandstof en hybride aandrijflijnen. Van de XC40 is er trouwens een vernieuwd elektrisch model: de Recharge.

Gelijkenissen Volvo EX30 en EX90

Genoeg over die XC40, want het draait nu bij Volvo allemaal om de EX30. Hoewel er nog maar weinig van het design te zien is, lijkt de EV designelementen van de EX90 te hebben. De EX-reeks krijgt dus een ander familiegezicht dan de XC-modellen.

Volvo EX30
(Afbeelding: Volvo)

Zo lijken de koplampen van de twee modellen erg op elkaar. Onduidelijk is of de Volvo EX30 ook klapkoplampen krijgt. Ook de achterlichten doen denken aan zijn grotere broer.

De Kia EV9 is een van de grootste elektrische auto’s!

Het interieur ziet er, zover te zien, erg minimalistisch uit. Opvallend is niet het 12,3 inch scherm, maar dat zijn de spikkels die je in het dashboard ziet. Dit kunststof lijkt gerecycled te zijn. Volvo zegt immers dat het interieur van de EX30 voor een groot deel bestaat uit hernieuwde materialen.

Volvo EX30
(Afbeelding: Volvo)

Naast de twee afbeeldingen laat Volvo ook een schets zien van de middenconsole van de EX30. Het onderdeel heeft uitschuifbare bekerhouders zodat je meer ruimte in de middentunnel hebt als je geen koffie of telefoon kwijt wil in de console.

Volvo EX30
(Afbeelding: Volvo)

Een leuke feature, maar niet echt iets om de Volvo EX30 voor te kopen of te laten staan.

Zelfde platform als Smart #1

De Volvo EX30 wordt op woensdag 7 juni onthuld. De auto staat naar verluidt op hetzelfde platform als de Smart #1 – tevens een product van Geely. Wil je meer weten over die Smart, die qua prestaties waarschijnlijk veel lijkt op de EX30, bekijk dan de onderstaande video’s van de normale #1 en de extreme #1 Brabus. Wil je meer weten over de EX30? Dan moet je dus nog even wachten. Autovisie is bij de onthulling van de nieuwe EV. Houd dus Autovisie.nl en YouTube in de gaten om op de hoogte te blijven!

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond
Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Duik in de prijslijst: de Smart #1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.