Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 22 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Volvo S90, V90 en Cross Country profiteren van XC60-updates

De nieuwe XC60 brengt ook goed nieuws voor de 90-serie van Volvo. Want de S, V en Cross Country zijn vanaf modeljaar 2018 ook leverbaar met de op de XC60 geïntroduceerde nieuwe veiligheidssystemen.

volvo_v90_t6_inscription_9

Zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van het City Safety-systeem met Steering Support, dat meestuurt bij een uitwijkmanoeuvre en als het automatische remsysteem alleen een aanrijding niet meer kan voorkomen. Een andere nieuwe veiligheidsfunctie is Oncoming Lane Mitigation dat je bij tegemoetkomende verkeer terugstuurt naar je eigen rijstrook. En als derde is het bekende dodehoeksysteem BLIS uitgebreid met Steer Assist, dat je terugstuurt naar je eigen rijstrook als er iets in je dode hoek blijkt te zitten.

LEES OOK: VOLVO XC60 MOET MINIMAAL 59.000 EURO OPLEVEREN

Ook profiteren de al eerder geleverde modellen uit de 90-serie van software-updates voor het infotainmentsysteem, zodat ze nu een menu met grotere iconen krijgen. Dat de veiligheidssystemen voor de al geleverde 90-serie modellen niet met terugwerkende kracht kunnen worden toegepast heeft te maken met het feit dat daarvoor niet alleen software-, maar ook hardware-aanpassingen nodig zijn, zoals bijvoorbeeld andere remonderdelen gebruikt.

Review: Volvo XC60 (2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.