Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 10 mei 2021

Volledig zelfrijdende Tesla ‘komt niet overeen met de realiteit’

Begin dit jaar klonk er nog optimisme bij Tesla-baas Elon Musk over een volledig zelfrijdende Tesla tegen het einde van dit jaar. Nu stelt de autofabrikant zelf die verwachtingen bij. Uit memo’s blijkt dat de softwareontwikkelaar voor zelfrijdende auto’s heeft gezegd dat Tesla pas op niveau 2 zit, terwijl een volledig zelfrijdende auto onder niveau 5 valt.

De ambitieuze Tesla-topman Elon Musk liet in januari weten ‘vol vertrouwen’ te zijn dat er aan het einde van dit jaar een volledig zelfrijdende auto uit de fabriek zou rollen. Dat zou dan met een ‘betrouwbaarheid die hoger is dan die van een mens’ zijn, aldus de Zuid-Afrikaan. Sinds oktober vorig jaar heeft de fabrikant van elektrische auto’s een ‘beta-versie’ van het ‘full self driving-systeem’ uitgerold onder haar personeel en dat heeft Musk op Twitter flink zitten promoten.

Niet op schema

Aan de droom van een volledig zelfrijdende Tesla eind dit jaar komt mogelijk een einde. CJ Moore, de ontwikkelaar van software voor zelfrijdende auto’s bij Tesla, heeft aan de toezichthouders van de Amerikaanse staat Californië laten weten dat het bedrijf niet op schema ligt om dat doel te bereiken.

“De tweets van Elon komen volgens CJ niet overeen met de realiteit”, zo staat in een memo van het Department of Motor Vehicles (DMV) Californië. “Tesla zit momenteel op niveau 2.” Met niveau 2 doelen de autoriteiten op een semi-automatisch systeem. Een bestuurder moet dan nog steeds controle houden over de auto, al kan die dan wel al zelf sturen, remmen en versnellen. De memo is dankzij de Amerikaanse tegenhanger van de Wet van openbaarheid van bestuur (Wob) in handen gekomen van PlainSite, dat zich bezighoudt met juridische gegevenstransparantie.

Tesla Autopilot handen stuur

Dat Tesla zich pas op niveau 2 zou bevinden is geen goed teken voor de grote ambities van Musk. Om een volledig zelfrijdende auto te produceren, moet deze op niveau 5 zitten. “Tesla gaf aan dat Elon extrapoleert op de mate van verbetering als hij het heeft over niveau 5. Tesla kon niet zeggen of ze met het tempo van verbetering tegen het einde van het kalenderjaar niveau 5 zou halen”, valt er in de memo te lezen.

Zoveelste tegenvaller voor Tesla

Het zou voor Tesla de volgende tegenvaller in korte tijd zijn. Een maand geleden stond het bedrijf in de schijnwerpers, al was dat niet om een fijne reden. Twee mensen kwamen in de buurt van Houston om het leven na een ongeluk met een Tesla Model S. Het was een opmerkelijk ongeluk, want er zou geen bestuurder achter het stuur hebben gezeten. Een persoon zat op de passagiersstoel, terwijl de andere passagier achterin zat. Dat riep natuurlijk de nodige vragen op over het gebruik van de autopilot-functie van Tesla. Toch zou Tesla daar geen blaam treffen, omdat het op papier om een systeem gaat waarbij de bestuurder nog steeds de controle over de auto moet houden.

Gruwelijk ongeluk met Tesla roept veel vragen op

Naast het zoveelste ongeval met een Tesla waarbij de autopilot mogelijk een rol gespeeld zou hebben, kende het bedrijf een grote tegenvaller in Europa. Tesla is al een tijd bezig een ‘Gigafactory’ nabij Berlijn plaatsen, maar kan volgend jaar pas beginnen met bouwen. De fabriek zou oorspronkelijk al in juli van dit jaar klaar zijn, maar dat werd al gauw eind dit jaar. Maar ook dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Volgens Automobilwoche zou Musk namelijk het team dat de leiding heeft over de fabriek, zes maanden langer hebben gegeven om de bouw voor te bereiden. Het bedrijf wacht ook nog op toestemming van de lokale autoriteiten, aangezien Tesla de oorspronkelijke vergunningaanvraag voor de fabriek nog wat heeft gewijzigd.

Elon Musk bezocht eind 2020 het terrein nabij Berlijn waar de Tesla Gigafactory gebouwd wordt
Elon Musk bezocht eind 2020 het terrein nabij Berlijn waar de Tesla Gigafactory gebouwd wordt (Afbeelding: EPA/Odd Andersen)

Uitstel na uitstel voor Tesla’s gigafabriek in Duitsland

Dat is dan nog naast de problemen in China, waar het leger alle modellen van Tesla uit faciliteiten en complexen verbande vanwege mogelijke spionage door de camera’s in de auto. Tesla reageerde overigens door te stellen dat de camera’s buiten de Verenigde Staten niet werken.

Tesla slaat terug: camera’s niet actief buiten Verenigde Staten

Cybertruck laat van zich zien in New York

Op een positievere noot heeft Tesla afgelopen weekend een prototype van de veelbesproken Cybertruck, mede bekend door het ‘ruiten-incident’, door New York laten rijden. Entrepreneur Musk mocht zich voor een dag presentator van het Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live, dat in ‘the big apple’ wordt opgenomen, wanen. Hij maakte daar bekend het syndroom van Asperger, een vorm van autisme, te hebben en maakte daar ook grappen over zijn tweets. Wanneer die Cybertruck eindelijk uit de fabriek rolt is nog niet bekend. Musk gaf onlangs aan dat we dit jaar nog de productieversie zullen zien.

Tesla mag overigens ook van succes spreken wat betreft de Model 3, want de elektro-auto behaalt ook dit jaar mijlpaal na mijlpaal:

Tesla Model 3 verplettert concurrentie met twee vingers in de neus