Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Volledig elektrische McLaren P1 voor zeer jonge doelgroep

Pardoes is er een volledig elektrische versie van de McLaren P1 onthuld. Opvallend genoeg probeert het Britse sportwagenmerk hiermee een veel jongere doelgroep dan normaliter te bereiken.

160610 McLaren P1 Toy Car _03

McLaren P1

In de categorie ‘humor om te lachen’ meldt McLaren vandaag: ‘De nieuwste McLaren P1 is volledig elektrisch!’ Het bericht vervolgt met de korte beschrijving van een businessplan, waarbij volledig elektrische auto’s een belangrijke pijler voor het merk vormen. De eerste van die soort als productieauto is gebaseerd op de McLaren P1 en alleen bedoeld voor klanten… onder de zes jaar oud.

Natuurlijk kunnen we dit soort marketinghumor wel waarderen. Zeker omdat het Britse sportwagenmerk doodleuk meldt dan ook dit elektrische speelgoed beschikt over een centrale rijpositie, net als de legendarische McLaren F1. Bovendien is dit de enige manier om met een open P1 te rijden – waarmee eventuele geluiden over een serieuze cabriolet gebaseerd op de hypercar de kop in worden gedrukt.

160610 McLaren P1 Toy Car _31

Topsnelheid

Verder beschikt het wagentje over ‘een sprint van nul tot topsnelheid (5 kilometer per uur) in slechts twee seconden’, ‘een stop-/start-knop’ en ‘airco’, evenals een MP3-audiosysteem met populair kinderliedje. Ook zijn er drie versnellingen en een achteruit. Om ‘de keuze in het drukke leven van een zesjarige gemakkelijk te maken’, is deze volledig elektrische McLaren P1 er alleen in het geel.

160610 McLaren P1 Toy Car _34

Electrificering

Hoe ludiek dit nieuws ook mag zijn, McLaren zet de komende jaren wel degelijk vol in op elektrificering – zowel in de vorm van hybrides als volledig elektrische auto’s. In 2020 verschijnt er zo een volledig nieuwe tweezitter – als ‘opvolger’ van deze eenzitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.