Volkswagen moet in de Verenigde Staten weer wat zieltjes terugwinnen, dus is het merk een charmeoffensief gestart. Onderdeel daarvan zijn deze vijf studiemodellen, die op een promotietoer langs Amerikaanse auto-evenementen gaan.

Volkswagen Golf GTI RS Concept

experiential-fleet-shoot-gti-0497
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-gti-4169
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-gti-0584
Volkswagen

Deze Golf is een knipoog naar de Porsche 911 GT3 RS. Hij is verregaand gestript, heeft een rolkooi en leent duidelijk het GT3 RS-lettertype van Porsche. De Golf GTI RS Concept is ontworpen door Sam Dobbins van wielenfabrikant Vossen.

Volkswagen Golf R Heritage Concept

experiential-fleet-shoot-golf-r-7
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-golf-r-0682
Volkswagen

Dit is een standaard Golf R die is voorzien van wat retrogeintjes, zoals de striping in geel, oranje en rood en het 'startnummer' 7 (dat staat voor de zevende generatie van de Golf). De Heritage Concept is verlaagd en draagt Vossen-wielen.

Volkswagen Jetta GLI Nardo Concept

experiential-fleet-shoot-gli-5997
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-gli-6027
Volkswagen

Waarom Nardo? Omdat deze Jetta is gespoten in de Audi-kleur Nardo Grey. En dat was het wel zo'n beetje, want verder is deze Nardo Concept vrij standaard, op een verlagingssetje en wielen van HRE na.

Volkswagen Beetle Post Concept

experiential-fleet-shoot-beetle-0877
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-beetle-5801
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-beetle-5818
Volkswagen

Deze heeft niks met de United States Postal Service te maken, maar alles met BMX-rijder Alise Post, die de auto heeft ontworpen. De retrowielen komen van een bedrijf dat Radi8 heet.

Volkswagen Golf Alltrack Country Concept

experiential-fleet-shoot-alltrack-4
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-alltrack-0785
Volkswagen
experiential-fleet-shoot-alltrack-0773
Volkswagen

De Alltrack Country Concept moet een hommage aan de Volkswagen Golf Country van ruim vijfentwintig jaar geleden voorstellen. Hij is opgekrikt, kreeg vier ruige terreinbanden mee en heeft een halve vouwwagen op het dak.